Dolar haftaya yükselişle başladı: 18.12 TL’den işlem görüyor

Dolar haftaya yükselişle başladı: 18.12 TL’den işlem görüyor
Cuma günü kapanışı 18.10 TL ile yapan dolar/ TL, yeni haftaya yine bomba gibi girdi. Piyasalarda 18.12 TL arasında işlem gören Dolar’ın zaman içinde düşmesi dört gözle bekleniyor.

Doların hızlıca yükselmesi ülke ekonomisini oldukça olumsuz etkilemeye devam ederken, dolar haftaya yine yükselişle başladı. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,29 üzerinde 18,1030''dan tamamladı.

EURO VE STERLİN NE DURUMDA?

Öte yandan aynı dakikalarda avro/TL yüzde 18.15''den, sterlin/TL ise 21,40''dan satılıyor.

Dolar endeksi, 108,3 ile bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesini test ederken, avro/dolar paritesi 1,0016 ile 15 Temmuz''dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Analistler, geçen hafta hakim olan enflasyon ve resesyon belirsizliklerine yeni haftada Çin ekonomisine yönelik artan huzursuzlukların eklenmesiyle küresel pay piyasalarında negatif seyrin devam ettiğini, dolar talebinin de gücünü koruduğunu söyledi.

FİYATLAMALARDA HAKİMİYETİNİ KORUDU

ABD Merkez Bankası''nın (Fed) eylüldeki faiz kararına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamalarda hakimiyetini koruduğunu belirten analistler, yurt içi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faizi indirimi ve akabinde ticari kredileri düşürmeye yönelik alınan makro ihtiyati tedbirlerin yansımalarının izleneceğini bildirdi.

DİRENÇ NOKTALARI AÇIKLANDI

Analistler, bu hafta merkez bankası yetkililerinin perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu''nda yapacağı değerlendirmelerde, gelecek dönem para politikalarının seyrine yönelik ipuçlarının aranacağını vurguladı. Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 107,4''ün destek, 108,7''nin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar