Dolar kuru yükselir mi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama

Dolar kuru yükselir mi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama
Dolar kuru Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin çatışmaya dönmesiyle pik seviyelerine ulaştı. Dolar alınır mı? Dolar kuru yükselir mi yoksa düşer mi merak edilirken çarpıcı bir dolar yorumu geldi...

Piyasalar alev alev yanıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası dolar kuru başta olmak üzere altın fiyatları, enerji fiyatları tavan yaptı. Dolar kuru 14 TL üstünü aştı. Hafta sonuna giren dolar kuru şu sıralarda 13,82 TL’den işlem görüyor. Peki, dolar alınır mı? Dolar kuru yükselir mi yoksa düşer mi? İşte Dolar kuru analizi ve dolar tavsiyeleri…

Türk Lirasının yüzü bir türlü gülmüyor. Artan dolar kuru karşısında her geçen gün değer kaybeden TL, pandemi, yüksek enflasyon, küresel gelişmeler, iç gelişmeler derken Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin çatışmaya dönmesiyle bir kez daha dibe vurdu. Gelişmelerin ardından dolar kuru yeniden zirve noktalara çıkmayı başardı. Yatırımcı ve vatandaşın gözü, kulağı ise dolar kurunda. Dolar kuru ne olacak? Dolar düşer mi yükselir mi veya dolar kuru alınır mı? soruları piyasalarda sıkça dillendiriliyor.

DOLAR KURU YORUMU: DOLAR ALINIR MI?

Dünya gazetesinden Ufuk Korcan, dolar kuru yorumunda tüm bunlardan bahsetti. Korcan’a göre, paranızı tek bir yatırım aracından değerlendirmek yerine sepet yapılmasını tavsiye ediyor. Dengeli bir sepet yapan yatırımcı bir taraftan kaybederken diğer taraftan kazandı. Dolayısıyla bu tür bir strateji uygulayan yatırımcılar gelişmeleri panik yapmadan daha sakin bir şekilde izliyor.

Peki, dolar alınır mı? Ufuk Korcan, dolar kuru analizinde şunları yer veriyor:

“Peki mevcut durumda ne yapmalı? Bu tür belirsizliğin yüksek olduğu dönemlerde panik alım ya da satışlardan kaçının. Eğer bir pozisyon aldıysanız bu pozisyonu koruyun. Çünkü her an yönü tersine çevirecek bir gelişme olabilir. Bu olumsuz hava sonsuza kadar sürmeyecektir. Bu tip olağanüstü hareketlerin yaşandığı dönemler aynı zamanda fırsat demektir. Portföyünüzde nakdiniz varsa riskli varlıklarda kurşunların hepsini birden kullanmadan kademeli alım yapabilirsiniz. Belirsizlik ortadan kalktığında ise pozisyonlar artırılabilir.”

DOLAR KURUNDA BU SEVİYEYE DİKKAT EDİN! YUKARI GİDEBİLİR

Dolar kuru için 13,95 TL seviyesinin önemli olduğuna vurgu yapılan analizde, “Zira bu noktanın üzerinde kalıcı olunması paritenin sırasıyla 14.61-14.83 ve 15.73 dirençlerini kırmasını tetikleyebilir. Olası geri çekilmelerde 13.95 TL seviyesinin altında kalınması kısmi bir rahatlama getirdi. Ancak en önemli nokta 13.62 TL trend desteği. Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda trendin yukarı olduğu söylenebilir.” denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar