Dolar 4 lira iken 10 lira olacağını bilmişti! Muharrem İnce'den yeni dolar tahmini

Dolar 4 lira iken 10 lira olacağını bilmişti! Muharrem İnce'den yeni dolar tahmini
2018 seçimleri öncesindeki mitinglerde 'Erdoğan seçimi kazanırsa dolar 10 lira olur' diyen Muharrem İnce, 2023 seçimleri öncesinde benzer bir çıkışta bulundu. Memleket Partisi'nin adayı olmaya hazırlanan İnce, Erdoğan bir seçim daha kazanması durumunda doların göreceği yeni seviyeyi ilk kez açıkladı.

2018 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi''nin Cumhurbaşkanı Adayı olan ve 50''den fazla ilde miting düzenleyen Muharrem İnce, yaptığı dolar yorumu ile tartışma yaratmıştı.

Doların 4 lira olduğu 2018''de Erdoğan''ın doları kazanması halinde kurun yüzde 100 değer kazanacağını iddia eden İnce, bu iddiasında haklı çıkarken, dolar kuru 19 lira sınırına yerleşti.

2023 SEÇİMİ ÖNCESİ YENİ TAHMİN

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı''nın aday belirlemesi sonrası konuk olduğu tv100 ekranlarında son gelişmeleri yorumladı.

Seçimlerin iktidar bloğu tarafında kazanılması durumunda olacakları sıralayan İnce, şunları söyledi:

“Dünyada ilk 10 ülke arasına gireceğiz demişler şu anda 23’üncü sırada. Enflasyon ve faiz tek haneli olacak demişler uçtuk. Dünya ticaretinde yüzde 1,5''luk pay demişiz olmamış. Tarımda milli gelir 150 milyar dolar demişiz 53 milyar olmuş. Yani hiç birisi olmamış. Çok beceriksiz bir iktidar ile karşı karşıyayız. 20 yılda verdiği hiçbir sözü tutamamış.”

DOLAR TAHMİNİ

Daha önce dolar 10 lira olacak dediğinde Herkesin kendisine güldüğünü söyleyen Muharrem İnce, “O da oldu. Şimdi dolar 35 lira olacak diyorum bu kafayla gidilirse. Dolar 4.60 lira idi ben 10 lira olacak dedim oldu. Şimdi de 35-37 lira olacak yılbaşında. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Ama bunları söylemek zorundayım. Su krizi kapıda, bu memleket kuraklık yaşayacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar