Dolar 4 lira artarsa diye duyurdu: Gram altını olanları zengin edecek tahmin!

Dolar 4 lira artarsa diye duyurdu: Gram altını olanları zengin edecek tahmin!
Gram altın sahiplerini mutlu edecek son tahmin ekonomist Tuna Kaya'dan geldi. İşte Tuna Kaya'nın 'Dolar 23 lira olursa gram altın ne kadar olur?' sorusuna verdiği yanıt.

Ülkemizde hem küçük hem de büyük yatırımcının portföyünde bulunan gram altında heyecanlandıran tahmin piyasa uzmanı ve ekonomist Tuna Kaya''dan geldi.

Altını olanları heyecanlandıran Kaya,  yaptığı son açıklamada, ihracatçıların Merkez Bankası''ndan dolar kurunu 23 lira olarak talep ettiğini ve bunun gerçekleşmesi halinde gram altında da yeni zirvelerin görüleceğini dile getirdi.

Dolar/TL tarafında yatay seyir devam ederken döviz kurunun olası artışı sonrası gram altının da uçuşa geçmesi bekleniyor.

Ekonomist Tuna Kaya, doların yükselmesine bağlı gram altının hangi seviyelerde olacağını açıkladı.

Kişisel Youtube kanalı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Tuna Kaya, "Dolar için ihracatçıların istediği rakam 23 lira seviyeleri. İhracatçıların istediği rakama ulaşırsa dolar kuru, ons altınla birlikte gram altın 1421 lira olacak. Dolar kurunu 26 lira gibi hesapladığımızda ise bizi 1612 lira bekliyor. Burada ons altın sabit olarak hesaplıyoruz. Ons altını 2 bin 200 lira, dolar kurunu 26 lira olarak hesapladığımızda ise gram altın 1839 lira karşımıza çıkıyor. Yani gram altın yıl ortasında 1800 seviyelerine gelebilir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar