Dolar 10 lira birden yükselecek! Tarih verildi milyonlarca yatırımcıyı terletecek gelişme

Dolar 10 lira birden yükselecek! Tarih verildi milyonlarca yatırımcıyı terletecek gelişme
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay düzenli olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin en son raporunda, önümüzdeki dönemde öngörülen dolar/TL paritesi hakkında katılımcıların beklentilerini paylaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomi aktörlerinin görüşleri doğrultusunda oluşturulan son Piyasa Katılımcıları Anketi'nde, dolar kuruna dair önemli ifadeleri içeren sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

Dolar/TL paritesinin son zamanlarda yatay seyir izlemesi, bazı ekonomistler tarafından "seçim öncesi piyasaları baskılamak" olarak yorumlanmış olsa da, ekonomi yönetimi, bu iddiaları reddederek, geçmiş yıllarda olduğu gibi ekonomi piyasalarına herhangi bir arka kapı müdahalesinin yapılmadığını vurguladı.

47b58186-dolar-kac-tl-oldu.jpeg

DOLAR KURU O TARİHTE 40 LİRAYA ULAŞACAK

Finansal sektörden 52 ve reel sektörden 16 olmak üzere toplamda 68 katılımcının görüşleriyle oluşturulan raporda, dolar kurunun yıl sonu ve 12 aylık dönem sonunda öngörülen seviyeleri detaylı bir şekilde ele alındı.

"Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" sorusu üzerine katılımcıların verdiği yanıtlar, rapora göre, 31 Aralık 2024 tarihine kadar dolar kurunun 39,9958 TL seviyesine ulaşacağı yönünde ortak bir beklenti olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, raporun Ocak ayı tarihine göre, 31 Ocak 2025 tarihinde muhtemel dolar/TL paritesinin 40,6370 seviyesinde olması öngörülüyor.

dolar-ne-kadar-depo-1.webp

BEKLENTİLER ULUSLARARASI BANKALAR İLE PARALEL SEYREDİYOR

TCMB tarafından yayımlanan raporla birlikte, ABD merkezli uluslararası bankaların açıklamalarında da benzer bir eğilim gözlemleniyor. Türkiye'ye ilişkin dolar beklentilerini içeren yaklaşık 10 ABD merkezli yatırım bankasının raporlarına göre, 2024 yılının sonunda dolar kurunun 39-40 lira aralığında seyretmesi olası görünüyor.

dolar-650.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar