Dolandırıcıların yeni yöntemi! Bu firmalardan gelen mesajları sakın tıklamayın

Dolandırıcıların yeni yöntemi! Bu firmalardan gelen mesajları sakın tıklamayın
Son dönemlerde artan telefon dolandırıcıları bu kez mesaj yöntemini kullanıyor. Siz ne olduğunun farkında bile olmadan dolandırıcılar kargo ve gönderi takip mesajlarını kullanarak hesabınıza erişip paraları ceplerine indiriyorlar.

Dolandırıcılar şimdi ise kargo ve gönderi takip mesajlarını kullanarak hesabınızdaki paralara erişim sağlıyorlar. Telefonunuza gelen bu tür mesajları sakın tıklamayın. Siz farkında olmadan hesabınızdaki paralar çekilir.

“GÖNDERİNİZ YOLA ÇIKTI MESAJININ TUZAĞINA DÜŞMEYİN”

Telefonlarınıza atılan ‘Gönderiniz yola çıktı’ mesajları vatandaşları tuzağa düşürüyor. Bu mesajla banka ve kredi kartı bilgileriniz çalınıyor. Telefonunuza gelen bu tür mesajların kurbanı olmamak için mesajda yer alan linklere tıklamayın.

269597.webp

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ: KARGO MESAJLARI

Dolandırıcılar dijital yollarla vatandaşları tuzağa çekmek için türlü türlü yöntemler deniyor. Telefonlara atılan çeşitli mesajlarla tuzak linkler oluşturan dolandırıcılar, bu yöntemle birçok insanı mağdur ediyor. Dolandırıcıların bu kez yöntemi ise 'kargo mesajı' oldu.

Sosyal medya üzerinden başlarına geleni anlatan kullanıcılar sipariş vermedikleri bir kargonun mesajını almaları üzerine bilinçsizce linki açtıklarını belirterek, şikayette bulunacakları söylediler.

Yasal haklarını kullanacakları belirten yurttaşlar tedirgin olduklarını paylaşarak, mesajlar konusunda uyarıda bulundu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar