Doktorların ülkeyi terk etmesine el işaretiyle karşılık vermişti: Fahrettin Koca'dan 'yarım' özür!

Doktorların ülkeyi terk etmesine el işaretiyle karşılık vermişti: Fahrettin Koca'dan 'yarım' özür!
Geçtiğimiz ay bütçe görüşmeleri sırasında, doktorların yurt dışına göçmesinin sebebini 'para işareti' yaparak değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu durumun özür dilenecek bir şey olmadığını ancak kırdığı meslektaşlarından özür dilediğini belirtti.

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde, 9 Kasım gününde doktorların yurt dışına göçmesine değinen Fahrettin Koca, gitmelerin sebebini 'para işareti' yaparak değerlendirdi.

Sağlık çalışanlarından gelen büyük tepkiye karşılık, özür dilenecek bir şeyin olmadığını ama kırdığı meslektaşlarından özür diledi.

fh.jpg

Meclis'te bakanlık 2024 yılı bütçe görüşmelerinde, milletvekillerin sorularını yanıtlayan Koca'ya, bir milletvekil tarafından 'doktorların yurt dışına gitme nedenlerinin para olduğunu parmak hareketiyle anlattığı ve bunun da doktorlara saygısız olduğu' yönündeki eleştirisini yanıtsız bırakmadı.

Koca, yaptığı 'para hareketi''nden dolayı özür dilemesi gerektiren bir durumun olmadığını, ancak kırdığı meslektaşlarına bir açıklama yapması gerektiğini belirtti.

hk.webp

Koca, “Benim oradaki kastım, yaşanan göçün gelişmiş ülkelere yani İngiltere, Almanya gibi ülkelere gelişmişlikleri sebebiyle değil… En çok hekim giden ülkeler hangileri biliyor musunuz? Katar, Dubai ve Kuveyt. Bu ülkeler içindi. Bu ülkelerin yüksek maaş dışında benim göremediğim, gelişmiş ülkelerden üstün bir tarafı mı var? Varsa buyurun söyleyin. Yine de kastımı yanlış anlayarak kırdığım bir meslektaşım varsa onlardan da özür dilerim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar