Sinan Ateş cinayetinde sır mesaj ortaya çıktı

Sinan Ateş cinayetinde sır mesaj ortaya çıktı
Ankara'da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinden iki ay önce, firari tetikçi Eray Özyağcı ile Kocaeli'de bir restoranı kurşunlayan Doğukan Çep'e ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

27 Aralık günü Ankara’da öldürülen Sinan Ateş cinayeti gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ateş’i öldürdüğü aktarılan firari tetikçi Eray Özyağcı ile cinayetin planlayıcılarından Doğukan Çep’in, 11 Ekim’de de Kocaeli Darıca’da bulunan bir balık restoranında üç kişiyi silahla yaraladıklarını ortaya çıkardı.

11 Ekim 2022 akşamı saat 21.40’ta, Kocaeli Darıca’daki Çitari Balık’ta silahlı bir saldırı yaşanmış, kar maskeli kişiler, restoranda oturan kişilere defalarca ateş etmişti. Olayda, bir masadaki dört kişi yaralanmıştı. Artı Gerçek''ten Dinçer Gökçe''nin haberine göre, olayla ilgili ifadesi alınan Doğukan Çep, restoran baskınında yanında bulunan isimlerden birinin Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı olduğunu anlattı.

Enes E. isimli bir kişinin, Ali Tosun’dan olan alacağı nedeni ile devreye girdiklerini söyleyen Çep, "Naylon fatura işi yapan Ali Tosun, ''Benim 100 milyon servetim var. O şahıslarla konumda haklıyım. Kimseye ödeme yapmam'' dedi. Bu görüşme sonrası, Ali Tosun’unu bu tavrından dolayı vurmaya karar verdik. Plan yaptık. Yaptığımız planı da bir hafta sonra faaliyete geçirdik...” diye konuştu.

ÜÇ DAKİKALIK ‘SIR’ GÖRÜŞME

Doğukan Çep’e ilişkin dikkat çeken mesaj trafiği de bu üç kişinin gözaltına alınması sonrası cep telefonlarında yapılan inceleme sonrası ortaya çıktı. Sorgu zabıtlarına göre, Ali K., şarjının bittiğini söyleyen Abdulkadir Gündoğdu’na cep telefonunu verdi. Ali K.’nın iddiasına göre, Gündoğdu; kendisi ve Eroğlu’nun bulunduğu yerden biraz uzaklaşarak 2-3 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmeden sonra Gündoğdu, Ali K.’ya telefonunu iade etti.

ÇEP İÇİN ‘BULURSAN ÖLDÜRME’ MESAJI

Bu görüşmeden 1-2 gün sonra, Ali K.’ya, Gündoğdu’nun görüştüğü yurtdışı numarası üzerinden birkaç WhatsApp mesajı geldi. Ali K.’ya gelen mesajlarda Doğukan Çep’e ait kimlik bilgileri ve fotoğraflarının yanı sıra birkaç da metin yer aldı. Metin olarak gelen mesajların birinde “… Ankara’dan bir haber gelecek. Bulursan öldürme. 1 saat sorgudan sonra senin olsun. ‘Dilesin bizden ne dilerse’ diyor arkadaşlar” ifadesi yer aldı.

"MESAJLARI ÖNCE İLET SONRA SİL"

Ali K. ifadesinin devamında şunları kaydetti: “Bu mesajları görünce hemen Abdulkadir’i aradım. Abdulkadir’e, telefonumdan görüştüğü kişinin kim olduğunu sordum. Bu kişinin bana, Doğukan Çep’in kimlik bilgilerinin olduğu mesajlar attığını söyledim. Abdulkadir de bana ‘o mesajları WhatsApp üzerinden bana ilet ve direk olarak o mesajları sil’ dedi."

ÇEP’İN YAKALANMASINDAN SAATLER ÖNCE

İfadelere göre Ali K., söz konusu mesajları hem Gündoğdu’ya hem de Eroğlu’na gönderdi. Eroğlu, cep telefonunda yapılan incelemede çıkan mesajlara ilişkin “Bu mesajları bana Ali K. gönderdi. Mesaj içeriğindeki bilgileri kimden aldığını bilmiyorum” dedi. İfadeye göre, Eroğlu ile Ali K. arasındaki mesajlaşma 4 Ocak günü saat 23.29’da gerçekleşti. Doğukan Çep ise 5 Ocak günü akşam saatlerinde Poyrazköy’de yakalandı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Abdulkadir Gündoğdu ise, restorana yönelik silahlı saldırı ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Gündoğdu, Ali K.’nın cep telefonuna gelen mesajlara ilişkin ise “Ali K. isimli şahsın cep telefonunu kullanmadım. Ali K. bana bu mesajları göndermedi. Verilen ifadeler tamamen bana yönelik iftiralardan oluşuyor” dedi. Gündoğdu, Doğukan Çep''i bir yıldır, Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi olduğu ileri sürülen Eray Özyağcı''yı ise 16-17 yıldır tanıdığını belirtti.

Emniyet sorguları sonrası adliyeye sevk edilen üç şüpheliden Enes Eroğlu ile Abdulkadir Gündoğdu tutuklandı; Ali K. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Olaya karıştıkları öne sürülen Ömer Veysel A., Turgut B. ve Süleyman B.’yi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar