Doğu Perinçek'in yeni danışmanı Emin Adanur'un suç dosyası ortaya çıktı!

Doğu Perinçek'in yeni danışmanı Emin Adanur'un suç dosyası ortaya çıktı!
Cumhur İttifakı'na destek vermesiyle öne çıkan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek bu kez atadığı danışmanla gündemde. Perinçek, dolandırıcılıktan yargılanan Emin Adanur’u danışman olarak atadı. Perinçek'in “Adanur örnek hareketleriyle ahlakı ile bizimle birlikte olacak.” ifadesi dikkat çekti.

Son yıllarda iktidara destek açıklamalarıyla ön plana çıkan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Genel Başkan Danışmanlığı görevine Emin Adanur'un getirildiğini duyurdu.

Bursa'da tanınan bir isim olan iş insanı Emin Adanur hakkında ortaya çıkan bilgilerse şaşırtıcı nitelikte.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; birçok suçtan sabıkası bulunan Emin Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanlığı’na atandı. Perinçek, Vatan Partisi’nin İstanbul’daki merkezinde Emin Adanur ile birlikte basının karşısına geçerek açıklamada bulundu.

Onlarca kişiden para alarak konutlarını teslim etmediği iddiasıyla halen dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı bilinen ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan Emin Adanur’u danışmanlık görevine atadığı bilgisini açıklayan Perinçek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Adanur, önümüzdeki süreçte kurultay yaptığımızda bizim partimizin merkezi organlarında yer alacak. Bursa bizim pilot illerimizden biridir. Emin Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak önümüzdeki dönem bilgi birikimi ile ahlakı ile bütün örnek hareketleriyle bizimle birlikte olacak.”

"YÜZÜNÜZÜ ASLA KARA ÇIKARMAYACAĞIM"

Adanur ise “Sayın Doğu Perinçek ile birlikte çalışmak benim için bir onurdur. Çok teşekkür ediyorum beni böyle bir göreve layık gördüğünüz için yüzünüzü asla kara çıkarmayacağım” ifadelerini kullandı.

EMİN ADANUR NEDEN YARGILANIYOR?

Ev sahibi olmak için eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur’a yüz binlerce liralık ödemeler yapan vatandaşlar, bekledikleri evler kendilerine teslim edilmeyince büyük halay kırıklığı yaşadı.

Mağdur olan vatandaşlar, dairelerinin üç kişiye birden satıldığını iddia ederken yaklaşık 10 suçtan hüküm giyen, birçok suçu işlediği iddiasıyla da yargılanan Adanur’un AKP’li eski bakan Faruk Çelik tarafından desteklendiği de iddialar arasında yer alıyor.

Vatan Partisi’ne şubat ayında üye olan Adanur’un, CHP’nin 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Bozbey ve ailesiyle ticari ilişkileri olduğu da iddia ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar