Doğu Ekspresi'nde faciadan dönüldü: Yağmur suları tren rayının altını boşalttı

Doğu Ekspresi'nde faciadan dönüldü: Yağmur suları tren rayının altını boşalttı
Kırıkkale'de yaşanan yoğun yağışlar sele neden olunca, sel suları Doğu Ekspresi hattındaki rayların altını aşındırıp boşaltınca demir yolu havada kaldı. Yaşananların fark edildiği sırada herhangi bir sefer olmaması ise muhtemel bir faciayı önledi.

Kırıkkale'de sabah saatlerinde kuvvetli sağanak etkili oldu. Yahşihan ve Bahşılı ilçelerinde yağış, hayatı durma noktasına getirdi. Yahşihan ilçesinde kara ve demir yollarında hasar meydana geldi.

Yağışlar menfezin olmadığı bölgeye yoğunlaşınca tren raylarının altındaki toprak aşındı. Aşına sonucunda ise raylar Çorlu'da faciaya neden olan görüntüleri meydana getirdi. Tren rayları bir kaç metre havada asılı kaldı.

tren3.jpg

Ankara- Kars güzergahında işleyen Doğu Ekspresi seferleri, demir yolunun hasar görmesi sonucu Ankara- Kırıkkale arasında durduruldu. Rayların altındaki toprağın aşınarak rayların havada kaldığı saatte tren seferinin olması ise olası bir faciayı engelledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Yahşihan Belediyesi ekipleri, hasar gören yolları onarmak için çalışma başlattı. Kızılırmak'ın kolu olan Şarklı Deresi'nin taşması sonucu ise Yeşilvadi Mesire Alanı sular altında kaldı.

ÇORLU'DAKİ FACİA DA AYNI ŞEKİLDE OLMUŞTU

8 Temmuz 2018'deki Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treni Çorlu yakınlarında raydan çıkarak devrilmişti. Trenin raydan çıkmasının nedeni ise sel sularını tahliye edecek menfezin çok küçük yapılmasıydı. Yoğun sel sularına dayanamayan toprak aşınınca raylar havada kalmış ve geçiş yapan tren raydan çıkmıştı. Kazada 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 328 kişi de yaralanmıştı.

tren-4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar