Doğu Anadolu bölgesindeki 5 şehirde kar ve soğuk hava etkili oldu

Doğu Anadolu bölgesindeki 5 şehirde kar ve soğuk hava etkili oldu
Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, özellikle gece saatlerinde hissedilir şekilde düşmeye devam ediyor. Son ölçümlere göre, Kars'ta en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere 17 dereceye kadar gerilerken, Ardahan'da 14, Ağrı'da 11, Erzurum'da 8, ve Iğdır'da ise 3 dereceye kadar düştü.

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Kars ve Ağrı illerinde yaşanan kar yağışı ve dondurucu soğuklar, hayatı olumsuz etkiliyor.

ERZURUM

Erzurum'da gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı, sabah saatlerinde yerini sıfırın altında 8 dereceye varan soğuk havaya bıraktı. Kentteki termometrelerin gösterdiği düşük sıcaklıklar nedeniyle, belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü. Erzurum'da beyaz örtüyle kaplanan sokaklar, vatandaşların ve ekiplerin çabalarıyla temizlenmeye çalışılıyor.

ARDAHAN

09-2024-ardhn1.jpg

Ardahan'da da benzer bir tablo yaşanıyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye kadar düştüğü kentte, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Bazı bölgelerde ise kar örtüsü altında yiyecek arayan yaban hayvanları görüldü. Ardahan Belediye ekipleri, buzlanma riskine karşı önlemler alarak kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

KARS

09-2024-24-01-20240124-2-62245260-97041068.jpg

Kars'ta ise kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kentte belediye ekipleri, karla kaplanan yolları açmak ve buzlanmayı önlemek için yoğun çaba harcıyor. Sarıkamış ilçesinde ise araç ve iş yeri camları dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Esnaflar, camları elektrikli ısıtıcılarla çözmeye çalışırken, bazı vatandaşlar araçlarını çalıştırmakta zorlanıyor.

AĞRI

Ağrı'da ise kar yağışının ardından soğuk hava etkisini gösterdi. Kentteki ev ve iş yerlerinin camları buz tutarken, termometreler gece sıfırın altında 11 dereceyi gösterdi. Karayolları 123. Şube Şefliği, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

IĞDIR

Iğdır il merkezinde de yağış sonrası karla kaplanırken, soğuk hava nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu. Vatandaşlar, kuşlara yiyecek vererek onların kar altında yiyecek bulmalarına yardımcı olmaya çalıştı. Gece en düşük hava sıcaklığı ise eksi 3 derece olarak ölçüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar