Doğal gaz kombileri tarihe karışıyor: Net tarih verildi

Doğal gaz kombileri tarihe karışıyor: Net tarih verildi
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, çevre dostu bir adım atarak doğalgaz kullanımını 2040 yılına kadar aşamalı olarak sonlandırmayı planlıyor.

AB ülkelerinin alınan karar doğrultusunda, 2030 itibariyle yeni inşa edilen evler de dahil olmak üzere tüm binaların 'Sıfır Emisyon Binaları' standartlarına uyması gerekecek.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu tarafından imzalanan yeni Binalarda Enerji Performansı Direktifi (EPBD) anlaşması, fosil yakıtla ısınmayı sonlandırmayı ve enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor.

k1.jpg

2030 itibariyle tüm yeni inşa edilen binaların bu standartlara uymasıyla, çevre dostu bir altyapının oluşturulması amaçlanıyor.

k2.jpg

AB yetkilileri, bu kapsamda 2040 yılına kadar doğalgaz kombilerinin kullanımını da aşamalı olarak sonlandırmayı planlıyor.

k3.webp

TARİH BELLİ OLDU

1 Ocak 2025 itibariyle AB ülkeleri, fosil yakıt kullanan kombilere teşvik vermemeyi ve doğalgaz kombilerini kullanımı kısıtlamayı hedefliyor. Bu adım, AB'nin sürdürülebilir enerji ve çevre politikalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar