Doğal gaz faturasını yarı yarıya düşürün: İşte pencerelerdeki gizli ayar

Doğal gaz faturasını yarı yarıya düşürün: İşte pencerelerdeki gizli ayar
Pencerelerin kenarındaki deliklerin aslında ne işe yaradığı pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Ancak bu deliklerin, PVC pencerelerin mevsimsel ayarları için oldukça önemli olduğu ortaya çıktı.

Plastik pencerelerin günümüzde birçok evde tercih edilen bir seçenek olmasının sebeplerinden biri çift camlı yapıları ve sağlam profilleri ile dışarıdan gelen soğuk havayı kesme özellikleridir. Ancak, çoğu kişinin göz ardı ettiği bir detay bulunuyor. PVC pencerelerin hava sızdırmazlığını artırarak evin ısı yalıtımını optimize etmek için tasarlanmış mevsimsel ayarları bulunmaktadır.

glass-97504-1280.jpg

Bu ayarlar, farklı hava koşullarına göre pencerenin sıkılığını ve hava akışını düzenler. Kış aylarında pencerenin lastikleri daha sıkı hale getirilir. Bu sayede de içerideki sıcak hava korunur ve soğuk hava dışarıda tutulur. böylelikle ekstra bir ısı yalıtımı elde edilmiş olur.

pexels-quang-nguyen-vinh-2132836.jpg

Yaz ayarında ise pencerenin lastik sıkılığı azaltılarak iç mekanın serin kalması ve havalandırmanın kolaylaşması sağlanır. Pencereler genel olarak hiç ayar yapılmadıysa 'Interseasonal' ayarında gelir. Bu ayar her iki mevsim için de uygundur.

pexels-sindre-fs-950054.jpg

Ancak mevsim değişikliklerinde bu ayarı güncellemek gerekebilir. Pencerelerin hangi ayarda olduğunu belirlemek için basit testler yapılabilir, örneğin kağıt testi veya silindir kilit pozisyonuna bakma gibi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar