Diyarbakır’da dansçılara saldıranlara HÜDA PAR’lı vekil kucak açtı

Diyarbakır’da dansçılara saldıranlara HÜDA PAR’lı vekil kucak açtı

Diyarbakır'da düzenlenen dans etkinliğine tekbir getirerek saldıran gruba HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç sahip çıktı.

Diyarbakır’da 7 yıldır faaliyet gösteren bir dans okulu, Kayapınar ilçesindeki Tema Parkı’nda "Caz Pikniği" düzenledi. Piknik sırasında gerçekleştirilen dans gösterisi sırasında bir grup, tekbir getirerek saldırdı. Olayda iki kişi yaralandı. Tekbirli saldırı, büyük tepki topladı.

Diyarbakır'da dans eden gruba tekbirli saldırı

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, saldırıyı kınayan yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kollektif olarak toplanma özgürlüğü çerçevesinde, etkinlik alanı olarak kullanılan mekana bir grubun gelerek, giyim tarzı, etkinliğin niteliği gibi gerekçelerle parkta bulunanlara yönelik fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmasını asla kabul etmiyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı kültürlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip toplulukların bir arada yaşadığı kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağız. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının etkin bir soruşturma yürütmesini ve faillerin cezalandırılmasını bekliyoruz.” denildi.

Diyarbakır'da Dans Etkinliğine Gerici Saldırı! Tekbirle Bastılar - Habere Güven

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, saldırıyı savunarak dans etkinliğini hedef aldı. Dinç’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Toplumun değer yargılarını hedef alarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiştir. Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran bu asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukuki tedbirleri almalıdır.

ekran-goruntusu-2024-06-11-131919.png