Diyanet’ten şarkıcı Volkan Konak için suç duyurusu!

Diyanet’ten şarkıcı Volkan Konak için suç duyurusu!
Diyanet Başkanlığı, sanatçı Volkan Konak'ın, Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş, şarkıcı Volkan Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Volkan Konak'ın paylaşımı, İslam dinini ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı rencide ettiği, kişilik haklarını ihlal ettiği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla suçlamalar içeriyor. Diyanet açıklamasında, Konak'ın sözlerinin düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde olmadığını belirtti. Diyanet paylaşımı, İslam dinine karşı tahkir edici, aşağılayıcı ve hakaret niteliği taşıdığını öne sürüyor.

Diyanet'in suç duyurusunda, Konak'ın ifadelerinin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğu belirtiliyor. Ayrıca, söz konusu paylaşımın toplumsal kutuplaşmaları artırıcı, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını inciten bir nitelik taşıdığı dile getiriliyor. Bu sebeple, Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında cezai takibatın yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar