Diyanet'ten avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusu
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınan Avukat Feyza Altun hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı, suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya üzerinden dini değerlere yönelik hakaret içeren paylaşımları nedeniyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkanlığın hukuk müşavirleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Altun'un sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği şeriata yönelik paylaşımlarının ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı ve toplumu bir arada tutan temel dinamiklere hakaret ettiği iddia edildi.

Dilekçede, Altun'un paylaşımlarının Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu belirtilerek, içeriğin tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret içerdiği ifade edildi. Ayrıca, paylaşımların vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına ve değerlerine yönelik saldırı niteliği taşıdığı vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dilekçesinde, Altun hakkında "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından kamu davası açılması talep edildi. Bu gelişmelerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili yapacağı inceleme sonucunda kamu davası sürecinin başlaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar