Diyanet İşleri Başkanı Ramazan ayının son teravih namazını Sakarya'da kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ramazan ayının son teravih namazını Sakarya'da kıldırdı
Ramazan ayının son teravih namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da son teravih namazını tarihi Orhan Gazi Camii'nde kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayının son teravih namazını Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan tarihi Orhan Gazi Camii'nde kıldırdı.

Namazın ardından yaptığı konuşmada Erbaş, teravih namazının manevi değerine vurgu yaparak, "Bu akşam son teravihimizi kıldık ve Ramazan'ın insanın, Müslüman'ın ömrü hayatında geçirdiği en hayırlı, en faziletli, en mukaddes an olduğunu düşünüyorum" dedi.
Başkan Erbaş, teravih namazının önemine dikkat çekerek, "Namazda geçirdiğimiz zaman, manevi bir yolculuğa çıkmamıza vesile olur. Ramazan ayının adeta süsü teravihler, camilerin bayram ettiği anlar teravih namazları. Teravih namazına nasıl böyle önem veriyorsak, diğer beş vakit namaza da aynı şekilde önem vermeliyiz. İmkanımız varsa camilerimizde cemaatle kılmalıyız. Camilerimizi garip bırakmayalım ve diğer zamanlarda da teravih namazlarının güzelliğini vakit namazlarında da yaşamalıyız" şeklinde konuştu.

namazteravih.jpg

Ayrıca, Ramazan ayının manevi atmosferine de değinen Erbaş, "Ramazan geldi, geçti ve inşallah bereketiyle bayrama ulaşırız. Bayram sabahı, bütün camilerimiz dolup taşacak ve dua edeceğiz. Gazze'deki mazlumlar, dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlar için dua edeceğiz. Ramazan bize büyük bir manevi zenginlik kattı. Sabır eğitimine tabi tuttuk nefsimizi ve ibadetlerimizi sabırla yerine getirdik" şeklinde konuştu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar