Dışişleri Bakanlığı'nı yasa boğan ölüm! Lizbon Büyükelçisi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı'nı yasa boğan ölüm! Lizbon Büyükelçisi hayatını kaybetti
Türkiye'nin Portekiz'in Başkenti Lizbon'da görevli Büyükelçisi Murat Karagöz hayatını kaybetti.

GÜLSÜM ALPKIRAY/ GÜNBOYU

Fethiye’de yaptığı tatil esnasında denizden baygın vaziyette çıkarılan Karagöz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü ani bir şekilde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Büyükelçimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” ifadeleri kullanıldı.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Karagöz’ün ölümü üzerine “Bakanlığım döneminde yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisini güler yüzlü, çalışkan ve özverili bir insan olarak hatırlayacağız. Kıymetli ailesinin acısını paylaşıyor yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun” mesajını paylaştı.

BAKAN FİDAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hayatını kaybeden Murat Karagöz için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Fidan paylaşımında şunları söyledi:

"Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Büyükelçi Karagöz’ü, çalışkanlığı ve güler yüzü ile hatırlayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum."

MURAT KARAGÖZ KİMDİR?

1967 İstanbul doğumlu olan Büyükelçi Karagöz, diplomasi mesleğine 1989 yılında adım atmış, 15 Mart 2023 tarihinde Portekiz’deki Lizbon Büyükelçiliği'nde göreve başlamıştı. Çeşitli ülkelerde diplomasi görevlerinde bulunan, Almanca ve İngilizce bilen Büyükelçi Karagöz, 1 çocuk babasıydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar