Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede İsveç’in NATO üyeliği, F-16 meselesi ve savunma sanayii alanında iş birliği ele alınan konular arasında yer aldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken ile telefonla bir görüşme gerçekleşti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgeye göre karşı tarafın talebi üzerine bu akşam yapılan görüşmede, ABD-Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler konuşuldu. İlişkilerde müttefiklik ruhuna uygun davranmanın öneminin vurgulandığı konuşmada, İsveç’in NATO üyeliği, F-16 meselesi ve savunma sanayii alanında iş birliğinin de fikir alışverişinde bulunulan konular arasında yer aldığı belirtildi.

GAZZE KONUSU

Görüşmede İsrail-Filistin gerilimi üzerinde duruldu. Gazze ve Batı Şeria’daki durumun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Bakan Fidan, saldırıların durması için ABD’nin İsrail üzerindeki etkisini kullanması çağrısında bulundu. Görüşmede Bakan Fidan'ın tam ateşkesin sağlanmasının akabinde iki devletli çözüme dayalı adil ve kalıcı barışı hayata geçirmeyi hedefleyen siyasi sürecin başlatılması için İsrail’in masaya oturtulması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar