Dilan Polat apar topar hangi hastaneye kaldırıldı! Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı

Dilan Polat apar topar hangi hastaneye kaldırıldı!  Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı
Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklu bulanan Dilan Polat, apar topar Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından Dilan Polat’ın Bakırköy’de bulunan Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü ve yapılan tetikler sonucunda tekrar ceza evine gönderildiğini paylaştı.

dd.jpg

Gündemden düşmeyen Dilan Polat’ın 2019 yılından bu yana kullandığı antidepresan ilacının bittiği için hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Hastanede yapılan tetiklerin ardından Polat tekrar Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geri götürüldü.

mpv3opxlueyfi5avjqeqzg.webp

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonla başlayan süreç, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin gözaltına alınmasıyla devam etmişti. Ancak, operasyonun ardındaki detaylar, bir aileye ait şirketler üzerinden yürütülen sahte fatura operasyonunu gün yüzüne çıkardı.

Soruşturma kapsamında yapılan ön inceleme raporuna göre, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle tam 200 milyon lira para girişi tespit edildi. Paranın şirketler arasında transfer edilmesi ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul firmasında toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı belirlendi.

iu4u0h61ne-o-g6pxlps4w.webp

Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonlarla sonuçlandı. Operasyon neticesinde Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı.

Öte yandan, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiği ortaya çıktı. Bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı da tespit edilen diğer detaylar arasında yer aldı.

oop.jpg

4ymu1-5swkgpbhioyeovfw.webpSoruşturma, ayrıca sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a yurt dışına çıkış yasağı getirilmesiyle genişledi. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, bu isimlere karar vererek toplamda 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti.

Gelişmelerin ardından, operasyonun detayları ve tutuklamalar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar