Dikkat! Toplu ulaşımda HES kodu için son günler

Dikkat! Toplu ulaşımda HES kodu için son günler
İstanbul'da 15 Ocak’tan sonra HES kodu eşleşmesi yapmamış İstanbulkart sahiplerinin otobüs, metro ve vapurlara binemeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, kentte yaşayan 8 milyon İstanbulkart kullanıcısından 2 milyonunun eşleşme işlemini yaptığını belirterek, 15 Ocak’tan sonra HES kodu eşleşmesi yapmamış İstanbulkart sahiplerinin otobüs, metro ve vapurlara binemeyeceğini hatırlattı.

Milliyet'ten Güldan Çoktan'ın haberine göre, eşleştirme işlemlerinin ardından toplu taşımada seyahatin yüzde yüz güvenilir olacağını söyleyen Cihan, “İstanbul’da vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanmasını istiyoruz, toplu taşımaya güvensinler. Araçlarımızda hiç aksamadan dezenfektan çalışmalarımız sürüyor. Her türlü önlemimizi alıyoruz. Toplu taşıma ve toplu ulaşım araçlarında çok fazla yayılımın olmadığını kanıtlayan, gösteren çalışmalar var. Dolayısıyla toplu taşımadan insanlar vazgeçmesinler” dedi.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞMESİ NASIL YAPILIR?

Eşleştirme işlemi "istanbulkart.istanbul" sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor. 

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

istkart.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar