Bunu yaşıyorsanız zaman kaybetmeyin! Ölümcül olabiliyor...

Bunu yaşıyorsanız zaman kaybetmeyin! Ölümcül olabiliyor...
Uzmanlar oturuş ve duruş bozukluğu nedeniyle kaynaklanan ağrıların uzun süre boyunca geçmemesinin sebebini ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini belirtiyor.

Çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak bilinen kanser de erken teşhis  bu hastalığın risklerini en aza indiriyor. Sağlık kurumlarına göre, akciğer kanserinde bir tümör metastaz yaparsa veya bağ dokusu bölgelerine yayılırsa diz ağrısı oluşturabilir. Dizde bir türlü geçmek bilmeyen ağrılara dikkat ölümcül bir hastalık olabilir.

Alternatif olarak diz ağrısı, neoplastik sendromlar gibi akciğer kanserinden kaynaklanan olağandışı komplikasyonlardan da kaynaklanabilir.

DİZDE ÇIKAN SAĞLIK SORUNLARINA DİKKAT! 

Baylor Üniversitesi Tıp Merkezi Arşivi''nden araştırmacılar, "Akciğer karsinomu sinovyal dokuya metastaz yapan en yaygın birincil malignitedir ve diz eklemi en sık etkilenen eklemdir" diyor. Genel olarak konuşursak, sinoviyal doku, vücudun eklemlerini çevreleyen proaktif zarlarda bulunan bir tür bağ dokusudur.

Diz, metastaz yapan bir tümör tarafından etkilendiğinde, semptomlar şunları içerir:

Ağrı

Şişme

Ayakta durma yeteneğinde azalma

Dizi düzeltme yeteneğinde bozulma

TEŞHİSTEN SONRA HAYATTA KALMA SÜRESİ BEŞ AY

Baylor Üniversitesi Tıp Merkezi Bildiriler Arşivi''ndeki bilim adamları, "Bu, genellikle bir akciğer malignitesinin koku hücresi, skuamöz hücre veya adenokarsinom özelliklerini göstermediği tanı olduğundan, bir dışlama teşhisidir" diye açıklıyor. "Maalesef, tüm sinovyal metastazlar beraberinde korkunç bir prognoz getiriyor. Keşiften sonra ortalama hayatta kalma süresi beş aydır” ifadelerini kullandı.

TÜMÖR DİĞER BÖLGELERE YAYILABİLİR

Hücreler kontrolden çıktıktan sonra, akciğerin yakın bölgelerini yok edecek bir tümöre dönüşürler. Harvard Health, "Sonunda, tümör hücreleri yakındaki lenf düğümlerine ve vücudun diğer bölgelerine yayılabilir" şeklinde açıklıyor.

HASTALIK ERKEN EVREDE FARK EDİLİRSE İYİLEŞME ŞANSI YÜKSEK

En yaygın belirtiler, kalıcı veya sıklıkla tekrarlayan bir öksürüğü içerir. Hastalar sıklıkla, sürekli nefes darlığı veya nefes alırken ağrı ve ağrı dahil olmak üzere, nefes almalarıyla ilgili başka komplikasyonlar yaşarlar.  Küçük, erken evre akciğer kanseri olan hastalar için iyileşme oranı yüzde 80 ila yüzde 90 kadar yüksek olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar