Dicle Elektrik, 2023'te 510 ton sera gazının doğaya salımını engelledi

Dicle Elektrik, 2023'te 510 ton sera gazının doğaya salımını engelledi
Elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik, sürdürülebilirlik ve çevre dostu politikaları kapsamında 2023 yılında geri dönüşüm seferberliği başlattı. Yıl boyunca yaklaşık 3,500 ton metal, bin ton kağıt ve 5.5 ton plastik atığın geri dönüşümünü gerçekleştiren şirket, bu sayede yaklaşık 510 ton sera gazının atmosfere salınımı engellemiş oldu.

Dicle Elektrik, hizmet verdiği 6 ilde sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam etti. İklim değişikliği, su kaynaklarının azalması ve çevresel tehditlerle mücadelede sıfır atık ilkesini benimseyen şirket, 2023 yılı içerisinde büyük bir çaba harcayarak atıkların geri dönüşümüne odaklandı. Bu kapsamda 3.5 bin ton metal, bin ton kağıt ve 5.5 ton plastik atık geri dönüşüme kazandırılarak doğaya salınan sera gazı miktarında önemli bir azalma sağlandı.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, şirketin çevreci adımlarını ve geri dönüşüm çalışmalarını değerlendirirken, "Sıfır atık hedefimize yönelik atıkların dönüşümüne odaklanıyoruz. Bu yıl yaklaşık 4,500 ton atığı ekonomiye kazandırarak doğaya olan etkimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz. Çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında çalışmalarımızla sektörde öncü olmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu'nun regülasyonlarına uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Arvas, geri dönüşümle elde edilen enerji tasarrufu ve sera gazı salınımının azalmasıyla çevre dostu adımlar atmaya devam edeceklerini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar