Devlet ajansı rakam paylaştı: Emekli ve memurlar en az bu kadar zam alacak

Devlet ajansı rakam paylaştı: Emekli ve memurlar en az bu kadar zam alacak
Enflasyonda yaşanan yükselişin önüne geçemeyen hükümet, memur ve emekliye yapılacak zam öncesi endişeli. Resmi rakamlarla bile 3 hanelere yaklaşan enflasyon sonrası memur ve emekli yeni zam beklerken, ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasına da az bir süre kaldı. AA Finans'ın paylaştığı enflasyon tahminlerine göre memur ve emekliye verilecek en düşük zam oranı da belli oldu.

ENFLASYON TAHMİNİ BELLİ OLUNCA MEMUR VE EMEKLİYE YENİ ZAM GÖRÜNDÜ!

Her yıl ocak ve temmuz aylarında memur ve emekli maaşlarına zam gerçekleştiriliyor. 6 aylık enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 21.07, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 22.07''ye yükseldi. Uzmanlar Ocak zammı için maaş hesabını yaptı.

Milyonlarca memur ve emekli gözünü Ocak zammına çevirdi. Geçtiğimiz Temmuz ayında memurlara ve memur emeklilerine yüzde 41.69, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 42.35 zam yansıtılırken, Ocak artışı için de ipucu enflasyon verileriyle geliyor.

ANADOLU AJANSI PAYLAŞTI

AA Finans''ın ekonomistlerle yaptığı ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 72.35 çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 21.07 olarak gerçekleşecek.

NASIL YANSIYACAK?

Ocak''ta 2022''nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu durumda maaşlarında yaşanacak artış yüzde 21.07 olacak.

Bu tahmin, ocak ayında yüzde 8 zam ve 2022''nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 7''yi aşan kısmı kadar fark alacak memur ve memur emeklilerinin artışını da ortaya koydu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar