Devamsızlıktan kalan öğrencilere af geliyor mu?

Devamsızlıktan kalan öğrencilere af geliyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlıktan kalan öğrencilere af getirilmeyeceğini belirtti.

Devamsızlıktan kalan öğrencilere af geliyor mu? Milli Eğitim Bakanı cevapladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'nda düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, "sınıf tekrarı uygulamasının geri getirilmesinin, 9. sınıfların neredeyse yarısının sınıfta kalması gibi bir tablo ortaya çıkaracağı" şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirtti. Bakan Tekin, "Kesinlikle yanlış, öyle bir şey yok. Mekanizmayı takip ediyoruz, ilgili arkadaşlar sürekli izliyorlar. Orda yazıldığı gibi değil. Ama eğitim öğretim sürecinin disipline edilmesi açısından bu tür tedbirlerin alınması gerekiyordu. Bunu yapmayacaksak okullarda eğitimin bir anlamı kalmıyor, öğretmen arkadaşlarımızın da çok yoğun talebiydi." şeklinde konuştu.

"DEVAMSIZLIKTAN KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN AF YOK"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların üniversiteye hazırlık sürecinde en iyi şekilde faydalanabilecekleri alanın devlet okulları ve öğretmenleri olduğuna inandığını vurguladı. Özellikle özel kurslara, merdiven altı yapılanmalara veya farklı kuruluşların organize ettiği kurslara olan güvensizliğini belirtti. Bu tür kursların eğitim adı altında verimsiz olabileceğine ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim süreci yaşayabileceklerini düşündüğü devlet okullarında daha iyi hazırlandıklarını ifade etti.

Ayrıca, devamsızlık gibi sorunlarla karşılaşan öğrenciler için herhangi bir af düşüncesinin olmadığını net bir şekilde ifade etti. Bu durumda öğrencilerin düzenli devam etmelerinin ve eğitimlerine odaklanmalarının önemine vurgu yaptı.