DEVA Partisi lideri Ali Babacan canlı yayında açıkladı! Erdoğan'ın o teklifini kabul etmedim

DEVA Partisi lideri Ali Babacan canlı yayında açıkladı! Erdoğan'ın o teklifini kabul etmedim
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'den ayrılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine farklı görevler teklif ettiğini ancak kabul etmediğini açıkladı.

FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu.

Ali Babacan program sırasında AKP'de ayrılış sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine farklı görevler teklif ettiğini açıkladı. 

Babacan, "Benim ayrılmamı istemedi. Birkaç tane farklı pozisyon teklif etti. Aynı anda şunu da bunu da yapabilirsin dedi." itirafında bulundu.

İsmail Küçükkaya'nın 'İsteseydiniz bu hükümetlerle ekonomi yönetimine devam eder miydiniz?' sorusuna Ali Babacan şu yanıtı verdi:

"Ben ayrılmak istediğimi partiden istifa edip yeni bir parti kurmaya karar verdiğimde sayın Erdoğan'la gittim görüştüm. İlk onun haberi oldu. Daha sonra kendisi o görüşmeyi basınla paylaştı. Benim ayrılmamı istemedi. Birkaç tane farklı pozisyon teklif etti. Aynı anda şunu da bunu da yapabilirsin dedi... 

Bunların hepsi kendisi açıkladığı için kayıtta.
Bu kadar dürüst ve işini bilen insanların azaldığı bir yapıda, tek noktadan yargıyı ve Meclis'i de kuşatacak bir şekilde yönetim anlayışının farkında olduğum için bu teklifi kabul etmedim. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkenin sorunlarını çözeceğine inanmadım. Onun için yeni bir parti kurduk, yeni bir yola çıktık."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar