DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Cumhurbaşkanımıza meydan okuyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Cumhurbaşkanımıza meydan okuyorum
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okuduğunu söyledi. Babacan, "Sayın Cumhurbaşkanı bir çarşı pazar dolaşsın” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan T24'te Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Babacan, vatandaşın ekonomik olarak çektiği sıkıntılara işaret etti. Türkiye’de ‘beceriksizlik, liyakatsizlik, yetersizlik, istişaresizlikle ortaya çıkan ekonomik tablonun çok vahim olduğunu, dünyada faizlerin yükselmesi durumunda faizlerin zaten yüksek olduğu Türkiye’nin çok olumsuz etkileneceğini’ vurgulayan Babacan, “Önümüzdeki sürece bakarken çok kaygılıyız. Küresel bir dalgaya karşı en hazırlıksız ülke Türkiye” görüşünü dile getirdi. Ekonomi yönetimlerinin likidite bolken para biriktirdiğine, kriz dönemlerinde bu birikimleri kullandığına işaret eden Babacan, “Oysa Türkiye pranın en bol olduğu dönemde Merkez Bankası rezervlerini tüketti. Har vurup har savurma, hazırda olan ne varsa satma zihniyeti Türkiye’yi çok zor duruma düşürdü. Yıllardır biriktirdiğimiz yedek akçeler bir anda sıfırlandı. Aynı zmaanda Hazine’nin borcu ikiye katlanarak 2 trilyon dolara çıktı. Bugün Türkiye’de kötü sistemle kötü yönetim birleşti. Türkiye’deki yoksulluğun sebebi kötü yönetimdir, pandemi değil. Türkiye güvenini, itibarını, rezervini sıfırlamış bir ülke olarak bu pandemiye girdi ” açıklamasını yaptı. 

sfggds.jpg


Babacan, Türkiye’yi gezerken çok sayıda bölgede ‘çöpten yiyecek toplayan insanlar gördüğünü’ belirtti, ‘iktidar medyasının bu tablo için çöpe tüketilmeden atılan yiyeceklerle yapılan israf yayını yaptığını’ vurguladı ve “İsraf 1200 odalı saraylarla, 100 araçlık konvoylarla, yanlış yatırımlarla yapılıyor. Yeni kurulmuş Varlık Fonu bile 12 milyar dolar borçlanmış durumda. Türkiye sadece eldekini değil, borçlandığını bile tüketmiş durumda. Kurala bağlı bir yönetim olsun bunlar çok hızlı düzelir. Geçmişte Türkiye’yi çok kısa zamanda toparladık. Durum kötü ama umutsuz olmak için fazla bir sebep görmüyorum” dedi. “


DEVA lideri şöyle devam ettii:

"Bizim başımız dik alımız ak. Rahat rahat yürüyoruz. Rahat rahat çarşı pazar dolaşıyoruz. Şimdi çıksın sayın Cumhurbaşkanı bir çarşı pazar dolaşsın. Bağlar'ın caddesine girsin bakayım, benim yürüdüğüm Sakarya Caddesi’nde yürüsün. Ben buradan meydan okuyorum, yürüsün. Çıksın Urfa'da çarşı pazarı bir dolaşsın. Herhangi bir bakan gitsin, ama rastgele, öyle önceden senaryo değil, öyle AK Parti'nin teşkilatlarının organize ettiği tiyatro sahneleri değil, arabadan inecek rastgele esnafı bir ziyaret edecek, rastgele bir taksi durağına oturacak. Önceden hazırlanmış senaryo değil. Gitsinler bir vatandaşı dinlesinler, boşuna konuşmasınlar. Önce şu ülkenin sorunlarını bir çözsünler."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar