Dev inşaat şirketi açıkladı: Çocuk yapan çalışanlarına 2 milyon 418 bin TL verecek

Dev inşaat şirketi açıkladı: Çocuk yapan çalışanlarına 2 milyon 418 bin TL verecek
Güney Koreli dev inşaat şirketi çalışanlarının çocuk sahibi olması taktirde 60 bin sterlin (Mevcut kur ile 2 milyon 418 TL) para vereceğini açıkladı.

Güney Kore'nin azalan doğum oranını tersine çevirmeye yardımcı olmak için tasarlanan bu programda, Booyoung Group çalışanlarına bebek sahibi olmaları halinde 60 bin Sterlin'e (Mevcut kur ile 2 milyon 418 TL) eşdeğer bir para ödülü veriliyor.

pregnancy-7214373-1280.jpg

Politika, şirket çalışanlarının aile kurmalarını teşvik etmek ve Güney Kore'de son yıllarda düşüşe geçen doğum oranlarını yükseltmek için uygulamaya konuldu. Hatta program, yürürlüğe girmeden önce aile kuran çalışanlara da geriye dönük ödemeler yapıyor.

pexels-pixabay-39691.jpg

Booyoung Group'un kurucusu ve başkanı Lee Joong-keun, düşük doğum oranlarının ulusal bir varoluş krizi yaratabileceğini ve bu nedenle sert önlemler almaya karar verdiklerini söyledi.

DÜŞÜK DOĞUM ORANI, ULUSAL BİR KRİZ TEHDİDİ OLUŞTURUYOR

Güney Kore'de doğum oranı on yıllar boyunca düşüşe geçerek şu anda kadın başına 0,84 doğum seviyesine geriledi. Bu oran, diğer Asya ülkelerinin oldukça altında. Ülkenin ortalama yaşam süresi ise 83 civarında.

pexels-emma-bauso-2253879.jpg

Booyoung Group, 2021'den bu yana 70 bebek sahibi olan çalışanlarına toplam 4,15 milyon Sterlin ödül verdi. İnşaat devinin "sert" önlemleri arasında daha büyük ailelerin kira faturasını karşılama olasılığı da yer alıyor.

pregnant-244662-1280.jpg

84 yaşındaki Bay Joong-keun, üç veya daha fazla çocuğu olan çalışanlar için üç yeni doğana eşdeğer bir doğum teşviki veya toplu konut benzeri kiralık bir ev arasında seçim yapmalarına izin vereceklerini söyledi.

pexels-agung-pandit-wiguna-1128318.jpg

ŞİRKET ÇALIŞANLARINA KAPSAMLI DESTEK SUNUYOR

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 2 bin 500 kişilik işgücündeki hem erkek hem de kadın çalışanlar bu karşılıksız yardımdan yararlanabilir. Booyoung Group, doğum teşvikine ek olarak, çalışanların çocukları için üniversite harcı, aile üyeleri için tıbbi harcamalar ve çocuk ödenekleri konusunda da yardımcı olarak ebeveynler üzerindeki mali yükü hafifletmeye çalışıyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar