1,5 milyon depremzedenin seçim listeleri nasıl hazırlanacak?

1,5 milyon depremzedenin seçim listeleri nasıl hazırlanacak?
Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak kesinleştirilmesinin ardından depremzedelerin de nasıl oy kullanacağı merak konusu oldu. 1,5 milyondan fazla depremzede seçmen başka illerde bulunuyor.

11 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından yaklaşık 1,5 milyon depremzede çevre illere göç etti. Siyasi partiler seçim öncesi depremzedelerin oy kullanabilmesi için önlemler almaya başladı. Bu süreçte en zorlayıcı nokta ise seçmen kütükleri ve seçmen listelerinin oluşturulması oldu. Depremzedelerin seçmen listelerinin oluşturulması için bir an önce adres güncellemelerini yapmaları gerekiyor.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu''nun haberine göre; siyasi partiler, başka illere giden depremzede seçmenler için seferber oldu. İçişleri Bakanlığı, depremzedelere adres güncellemesi yapmaları için sık sık duyuru yapıyor.

Deprem bölgesinden başka illere giden 3 milyon civarındaki depremzedenin 1,5 milyondan fazlasının seçmen olduğu tahmin ediliyor. Bu kişileri sandığa götürmek için hem YSK hem de İçişleri Bakanlığı bir dizi kolaylaştırıcı tedbir aldı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar