Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

"Depremin sebebi ABD'nin petrol arama kuyuları mı?"

"Şimdi size çok önemli bir bilgi aktaracağım, bu depremin merkez üssü, Kahramanmaraş''ın/Pazarcık ilçesi ABD şirketinin 6 bin metrede petrol arama kuyusu burada! Depremin merkez üssüde orası ve deprem 6 bin metrede oluyor! Kuyuya ne attılar? Kuyuda yangın hala devam ediyor!"

Yargıç Harmankaya adlı kişinin sosyal medyadaki bu iddiasını, yoğun olarak sorulduğu için yazmak istiyorum.

Öncelikle yazılanlar koskocaman bir yalan. Birincisi Amerikan şirketinin Kahramanmaraş''ta işlettiği bir petrol kuyusu yok.

Toplamda 4 adet petrol kuyusunun 3''ü Türkiye Petrolleri''nin, diğeri de özel Türk bir şirkete ait. Derinlikleri de 6 bin metre değil. Zaten bu sondajda petrol ve gaz da bulunmadı.

Boş arazilerin deprem sonrası yarılmasını, "ABD petrol kuyularına deprem bombası attı" diyerek savunan "HAKİKAT" adlı sayfanın iddialarını konuşuyoruz.

Yani açılan sondaj kuyularının çapı ortalama 24 cm. Yani ortalama bir cetvel boyutunda. Yani nereden tutsak elimizde kalıyor.

Ama İletişim Başkanlığı''nın bile açıklama yapmak zorunda kaldığı bu iki konu hakkında kişilere dair dezenformasyon nedeniyle bir müdahale olmamış.

Yalan ve teyitten yoksun olmasına rağmen bu iddialar WhatsApp''ta elden ele dolaşıyor.

Yalan yanlış haber paylaşan iki hesaptan biri "HAKİKAT" adlı kimliğini bilemediğim bir anonim hesap, diğeri ise Yargıç Harmankaya adlı biri.

Harmankaya, 2009 yılında kendisini ''yargıç'' olarak tanıttığı için nöbetçi askerlerin şikayet ettiği, ifade vermek için Cumhuriyet Savcılığı''na gidip savcıya hakaret ettiği için tutuklanan biri.

Kendisi şu an Gazeteciler Cemiyeti''nin İl Başkanı''ymış. "Gazeteciler"in başı bir de.

Bir iddiayı ortaya atıp yalan yanlış şeyler yazmak 3 dakika, yalanı kanıtlamak saatler sürer.

Çünkü olmayan bir şeyi kanıtlamak zaman alır. Lütfen inanmayın böyle şeylere, lütfen. Okuyun, okutturun ama asıl işimize odaklanıp deprem bölgelerine yardımları sürdürelim.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları