Depremden sonra 22 artçı meydana geldi: 7.4'ün ardından 6.6 ile sallandı!

Depremden sonra 22 artçı meydana geldi: 7.4'ün ardından 6.6 ile sallandı!
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından 6 tanesi şiddetli olmak üzere 22 artçı deprem meydana geldi. Artçıların en büyüğü 6.6 şiddetinde olurken, depremin yarattığı yıkım artçı sallantılarla daha da büyüdü.

Merkez üssü Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki deprem saat 04.17''de meydana geldi. Depremin yer yüzüne 7 kilometre gibi çok yakın bir derinlikte gerçekleşmesi ve uzun süreli meydana gelmesi 10 şehirde büyük bir yıkıma neden oldu. 

6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM

7.4 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı yaklaşık 1 dakika sürerken, hemen ardından üst üste artçı depremler meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bilgilere göre 22 artçı depremin yaşandığını belirterek, bu depremlerden 6 tanesinin büyüklüğünün 6 ve üzerinde olduğunu, en büyük artçının ise 6.6 büyüklüğünde meydana geldiğini ifade etti. 

İLK VEFAT HABERİ ŞANLIURFA''DAN GELDİ

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Habertürk yayınına bağlanarak Şanlıurfa''dan ilk bilgileri aktardı. Beyazgül, 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, vefat eden 2 kişinin deprem esnasında korku ve panik sebebiyle kalp krizi geçirerek öldüğünü aktardı. Şehir merkezindeki 18 binanın çöktüğünü bildiren Beyazgül, enkazların altından seslerin geldiğini ve arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu. 

DEPREMİN YARATTIĞI DEHŞET KAMERALARA YANSIDI 

Hatay''da deprem anında kayıt edilen bir dış çekimde, birçok binada yaşanan çatlakların sesi duyulurken, sallandı nedeniyle yaşanan panik ve korku verici anlar anbean kaydedildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar