Depremde yeni can kaybı açıklandı: 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti

Depremde yeni can kaybı açıklandı: 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 105 bin 505 olduğunu duyurdu.

Beştepe''de düzenlenen kabine toplantısının ardından depreme yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde şu ana kadar toplam 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 105 bin 505''e yükseldiğini açıkladı. 

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK DEPREMLERİ PEŞ PEŞE GERÇEKLEŞTİ"

Erdoğan, 1939 Erzincan Depremi''nin ardından en büyük iki depremin aynı günde gerçekleşmesinin felaketin boyutunu yukarı çıkardığını belirterek, "Dünyadaki uzmanların tamamının da ittifakıyla, büyüklüğü, yıkıcılığı, istisnai bir tabiat olayı olarak değerlendiriliyor." dedi. Yaralananların büyük bir kısmı taburcu edilirken, 13 bin 208 kişinin hastanede tedavileri devam etmekte. 

369 BİN BİNA İNCELENDİ

Erdoğan, deprem bölgesinde yer alan 369 bin binayı ve bu binalarda bulunan toplam 1 milyon 850 bin ev ve iş yerni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin incelediğini belirterek. Yapılacak incelemelerin sona ermesiyle birlikte ivedilikle inşaat çalışmalarına başlanacağını duyurdu. 

211 BİN DAİRE KULLANILAMAYACAK HALE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İlk belirlemelere göre deprem bölgesinde 47 bin binadaki 211 bin konutun, yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi." diyerek, " Yıkılan binaların altında kalan son vatandaşımızı da oradan çıkarana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Depremin yıktığı ve oturulamaz hale getirdiği her evi ve iş yerini yeniden inşaa edeceklerini söyleyen Erdoğan, Mart başı itibariyle 30 bin konutun inşasına hemen başlanacağını açıkladı. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar