Depremde hayatını kaybeden polisin cenazesi çocuk diye defnedilmiş: Gerçek 14 ay sonra ortaya çıktı

Depremde hayatını kaybeden polisin cenazesi çocuk diye defnedilmiş: Gerçek 14 ay sonra ortaya çıktı
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere Ebrar Sitesi’nde yakalanan polis memuru Mustafa İlhan’ın cenazesinin Kayseri'de çocuk diye defnedildiği ortaya çıktı.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve beraberinde 10 ili de etkileyen depremlerde 50 bini aşkın kişi yaşamını yitirmişti. Deprem sonrası birçok vatandaş kaybolurken, kayıp olanlardan biri de Ebrar Sitesi Z Blok 4'üncü katta ailesiyle birlikte bulunan polis memuru Mustafa İlhan'dı.

9005054.webp

AİLEDEN ALINAN DNA GERÇEİ ORTAYA ÇIKARDI

Polis memuruna aylardır ulaşamayan ailesinden alınan DNA örneği ile yapılan karşılaştırmada skandal gerçek ortaya çıktı. Aileden alınan DNA örneği ile Kayseri’ye defnedilen 14-15 yaşlarındaki bir çocuk cenazesinin kayıp olan polis memuru Mustafa İlhan’a ait olduğu tespit edildi.

184017054-deprem-polis-2.webp

CENAZE MEMLEKETİ ADIYAMAN’A GETİRİLDİ

14 ay sonra bulunan polis memuru İlhan’ın cenazesi mezarlıktan çıkarılarak memleketi Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine getirildi. Burada düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazı sonrası Mustafa İlhan’ın cenazesi Kurugeçit Şehitlik Mezarlığına defnedildi.

1200x675-sehit-polis-memuru-mustafa-ilhan-defnedildi-1712346943813.webp

Cenaze törenine, Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Yaman, emniyet mensupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

9009034.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar