Denizli’de havuç hasadı başladı

Denizli’de havuç hasadı başladı
Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Çakır Mahallesi'nde uzun süredir yetiştirilen ve adını taşıdığı mahalleden alan "Çakır havucu"nun hasadına başlandı.

Günün ilk ışıklarıyla tarlada çalışmaya başlayan mevsimlik işçiler, havuçları sökerek torbalara dolduruyor. Toplanan havuçlar, yıkama tesislerine gönderiliyor.

Tesislerde, havuçlar önce geniş bir havuzda kaba temizliğe tabi tutuluyor, ardından yıkama makinesinden geçirilerek paketleme kısmına ulaşıyor. Bu aşamada havuçlar, iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılıyor. Ayrılan havuçlar, kullanım amaçlarına göre farklı kasalara yerleştiriliyor.

Üreticiler, hasat ettikleri ürünleri ilerleyen dönemlerde talebe göre piyasaya sunmak üzere soğuk hava depolarında muhafaza ediyor. Tüm bu süreçlerin gerçekleştiği Çakır havucu, vatandaşların sofralarını yılın her ayında zenginleştiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar