Deli gibi arttı! Sokağa çıkarken dikkat!

Deli gibi arttı! Sokağa çıkarken dikkat!

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı, Van'da polen popülasyonunun çevre illere göre daha fazla olduğunu belirterek, alerjik hastalığı olan vatandaşları uyardı.

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte Van’da özellikle kavak ağaçlarından yayılan polenler, alerjik rahatsızlığı olanların sağlığını tehdit ediyor.

aw215086-01-1.jpg

Van'da kavak ağaçlarının yoğunluğu nedeniyle kent merkezine adeta polen yağıyor. Özellikle rüzgarlı havalarda yayılan polenler hayatı olumsuz etkilerken, alerjik hastalığı olanlar dışarı çıkmakta zorluk yaşıyor.

aw215086-02.jpg

Uzmanlar, bu dönemde saman nezlesi, göz nezlesi ve astımı olan hastaların maske ve gözlük gibi önlemler almasını öneriyor. Dışarı çıkma durumunda eve gelindiğinde ise duş alma ve dışarıda giyilen giysilerin değiştirilmesi tavsiye ediliyor.

aw215086-02-001.jpg

"ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALIYORUZ"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı, mayıs ayı itibariyle Van'da kavak ağacı ve çimen kaynaklı polen yoğunluğunun arttığını belirtti. Dr. Atlı, "Sabah saatlerinde kent merkezinde adeta bir polen yağmuruna şahit oluyoruz. Bu durum, hassas hastalarımızda çeşitli şikayetlere neden olmaktadır. Özellikle saman nezlesi, göz nezlesi ve alerjik astım bu durumdan çok etkilenmektedir. Ayrıca, polenler cilt sağlığını da olumsuz etkileyerek kaşıntıya neden olabiliyor. Mayıs ve haziran ayının sonuna kadar bu şikayetlerle karşılaşıyoruz" dedi.

aw215086-04.jpg