Definecilerin yeni rotası şimdi de Mars oldu

Definecilerin yeni rotası şimdi de Mars oldu

Sivas'ın merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Eğribucak köyündeki eşsiz yapısıyla dünyadaki Mars'a benzetilen kayalıklar, definecilerin hedefi haline geldi.

Yaz-kış doğaseverlerin ilgisini çeken ve kızıllaşarak adeta Mars'ın yüzeyini andıran bu kayalıklar, "Dünyada ki Mars" olarak adlandırılıyor.

Ancak bölge zaman zaman definecilerin hedefi oluyor. Son dönemlerde yaşanan bu durum üzerine jandarma ekipleri, bölgedeki devriyelerini arttırdı. Bu artış sayesinde definecilerin bölgeye girmesi engelleniyor.

aw174511-01.jpg

Eğribucak köyü Muhtarı Fatih Durna, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin bölgedeki devriyelerini arttırdığını ve bu sayede definecilerin artık bölgeye gelmekte çekindiklerini belirtti. Muhtar Durna, "Defineciler bir zarar vermeden, sağ olsun jandarma ekiplerimiz tarafından yakalanıyor veya caydırılıyor. Geçen günlerde ise bir kişi buraya gelmiş, vatandaşın kavağını kesiyordu, yani bir nevi hırsızlık yapıyordu. Jandarma ekipleri, ihbarımızdan sonra hızla geldiler ve suçüstü yaptılar. Burası dünyadaki Mars olarak biliniyor ve merkeze yakın olduğu için ziyaretçi çekiyor. Güzel bir yer ancak bu güzelliğinin yanı sıra defineciler ve hırsızlar tarafından tahrip edilmek isteniyor. Jandarmalarımız sağ olsunlar, tahrip etmelerine izin vermiyorlar, gece gündüz 24 saat çalışıyorlar" dedi.