Deepfake tehlikesi son buluyor: Yüzde 90 tespit ediyor

Deepfake tehlikesi son buluyor: Yüzde 90 tespit ediyor
ABD merkezli siber güvenlik şirketi McAfee deepfake teknolojisinin sonunu getirecek olan yeni programını tanıttı. Firmanın yeni yazılımı yüzde 90 ihtimalle deepfake ile oluşturulan videoları tespit ediyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde faaliyet gösteren McAfee yazılım şirketi, CES 2024 etkinliğinde tanıttığı Project Mockingbird ile deepfake dolandırıcılığına karşı geliştirdiği yapay zeka destekli çözümü duyurdu. Bu yeni teknoloji, siber suçluların tüketicileri aldatma riskine karşı bir savunma mekanizması sağlamayı amaçlıyor.

DEEPFAKE NEDİR?

Yapay zeka tarafından üretilen aldatıcı seslerle desteklenen deepfake dolandırıcılıkları, maddi kayıplara, kişisel veri hırsızlıklarına ve hatta tanınmış kişilerin imajlarının zedelenmesine kadar çeşitli tehlikeler içeriyor. McAfee, bu tehditlere karşı mücadele etmek üzere geliştirdiği Deepfake Audio Detection teknolojisini CES 2024'te tanıttı.

McAfee Baş Teknoloji Sorumlusu Steve Grobman, yeni teknolojinin dijital dünyada gezinme ve içeriğin gerçekliğini değerlendirme konusunda yüksek doğruluk oranına sahip güçlü bir araç sunduğunu belirtti. Bu, çevrimiçi içeriğin güvenilirliğine yönelik bilinçli kararlar almak için kullanılan bir aracın varlığını vurguluyor.

deepfake-1.jpg

McAfee'in yeni yazılımı yapay zeka tarafından üretilen sesleri analiz ederek tanımlayan gelişmiş yapay zeka modellerini kullanarak deepfake dolandırıcılıklarına karşı bir çözüm sunuyor. McAfee, isminin seçimini, siber suçluların Üretken Yapay Zeka kullanarak taklit yapmalarını, başkalarının şarkılarını taklit eden kuşlardan ilham alarak vurguluyor.

Aralık 2023 Deepfakes Araştırması'na göre, Amerikalıların yüzde 84'ü deepfake'lerin potansiyel kötüye kullanımı konusunda endişeli, yüzde 68'i ise endişelerinin arttığını ifade ediyor. Deepfake'lerin genç demografiyi etkileyen dolandırıcılıklara yol açtığı ve bu tür manipülasyonların siber zorbalık, müstehcen içerik ve medya güvenini erozyona uğratma gibi geniş etkilere neden olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar