Davutoğlu ile Karamollaoğlu cephesi Gazze'ye gidiyor! İşte tüm detaylar

Davutoğlu ile Karamollaoğlu cephesi Gazze'ye gidiyor! İşte tüm detaylar
Saadet ve Gelecek Partisi cephesi Gazze’ye gitmek için harekete geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ortak grubu bulunan Saadet ve Gelecek Partisi haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı’na ve Mısır Büyükelçiliğine başvuruda bulunan Saadet ve Gelecek Partisi grubu harekete geçti.

BAKANLIĞA BAŞVURU YAPILDI

Saadet ve Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, grup milletvekilleri 'Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve insan hakları ihlallerini yerinde gözlemlemek ve Gazze halkına dayanışmalarını göstermek gerekçesi ile Mısır’a gitmeye karar verdi.

Heyetin gidebilmesi için Dışişleri Bakanlığına ve Mısır Büyükelçiliğine başvuru gerçekleştirildi. Başvuru kabul edildiği takdirde Heyet Mısır’daki Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye giriş yapacak.

karamollaoglu-kuduse-sahip-cikmak-ankaraya-sahip-cikmaktir-2422-dhaphoto1.jpg

“İKTİDAR MİTİNG YAPMAZ, İCRAAT YAPAR”

Grup toplantısında konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin tepki göstermek için geç kaldı ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu şu ifadelere yer verdi:

"İktidar miting yapmaz, icraat yapar. Siz Biden'dan hiç İsrail’e destek mitingi talebini duydunuz mu? Böyle bir saçmalık olur mu? Siz Kudüs'e destek mitingini nasıl yapacaksınız? Adamlar uçaklarını gemilerini gönderirken siz sadece selam mı göndereceksiniz? Adamlar ilk günden itibaren seferber olmuşken, siz 16 gün sonra miting kararı alıp, 3 hafta sonra da mitingi mi yapacaksınız Allah aşkına."

karamollaoglu-kuduse-sahip-cikmak-ankaraya-sahip-cikmaktir-2422-dhaphoto2.jpg

“ŞİMDİ TAM DA VAKTİYDİ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Cumhuriyet'in 100'üncü yılını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"İktidarın herhangi bir hazırlığı var mı? Ne yapıyor Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı için? İktidarın propaganda makinesi, Türkiye'nin gündemini belirlemeye çalışırken gündemde 100 yılın muhasebesi yok. Türkiye Yüzyılı üzerinden bir hayal üretme çabası var. Şimdi tam da vaktiydi; Cumhuriyetimizin gelecek yüzyılı ancak geçmiş yüzyılını anlayarak inşa edilebilirdi. Hafızasını kaybetmiş bir milletin geleceğini kuramayacağının farkında değiller. Birileri cumhuriyet öncesi geçmişi hafızalardan silmeye çalışırken diğerleri de maalesef bu sürekliliği yok etmeye çalışıyor"

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar