‘Ukrayna krizine ateşkes çağrısı yapmalı’

‘Ukrayna krizine ateşkes çağrısı yapmalı’
Yaptıkları ortak basın açıklamasında Davutoğlu ve Erbakan, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Derhal ateşkes çağrısı yapılmalı" dedi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile ortak basın açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, Rusya''nın Ukrayna''nın Donbas bölgesine yönelik işgale başlamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a seslenerek, yapılması gerekenleri sıraladı.

‘’BÜTÜN ÜLKELERİN KADERİNİ ETKİLEMEKTE’’

Davutoğlu''nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş, sadece iki ülkenin değil tüm ülkelerin kaderini etkilemekte. Bunun için atılması gereken adımlar var.

‘’Öncelikle, Ankara''da derhal kriz masası oluşturulmalı. Bir savaş kapıdayken Sayın Cumhurbaşkanı''nın Afrika seyahatinde olması bir kriz oluşturmuştur. Montrö Anlaşması''nın mutabakatına sadık kalınmalıdır.’’

‘’Ukrayna devletinin toprak bütünlüğü temel ilkeler bağlamında korunmalıdır.’’

‘’Gürcistan başta olmak üzere Karadeniz''de barış ve istikrarın korunması için ülkeler bir araya gelmelidir.’’

‘’Derhal ateşkes çağrısında bulunulmalıdır.’’

‘’Türkiye bu süreçte NATO''nun dâhil olması halinde doğrudan dâhil olmasını gerektirecek anlaşmalar yapmıştır. Konuyla ilgili yapılan görüşmeye çağrılmamıştır.’’

‘’Kırımdaki Tatar soydaşlarımızın zarar görmemesi için girişimlerde bulunulmalı.’’

‘’Cumhurbaşkanımız tüm bu çalışmaları muhalif liderlerle şeffaf olarak paylaşmalı. Herkesin görüşünden faydalanıp hareket etmeli. Mesele, Türkiye''nin bilhassa boğazlar konusunun bir tartışması haline gelmeyeceği şekilde çözülmelidir."

Erbakan''ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"28 Şubat sürecinin ülkede yarattığı etkileri Sayın Davutoğlu''yla görüştük. Bugün Türkiye''de bir buçuk milyon haneye gıda yardımı yapılması gerekiyor. Bu, demek oluyor ki, 28 milyon insan temel beslenme ihtiyacını tam olarak karşılayamıyor. 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Tüm bunlar bizim fakirliğimizden değil, paylaşım probleminden. Faize ödenecek para 85milyar lira. İmtiyazlı holdinglere kaynak aktarılıyor. Kamuda israfa para harcanıyor. Önce millet değil, önce imtiyazlı diyorlar. Bu anlayışı bitirmek için görüştük ve planlarımızla ilgili konuştuk."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar