Davada yeni gelişme: Şarkıcı Atilla Taş'a 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezası

Davada yeni gelişme: Şarkıcı Atilla Taş'a 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezası
Şarkıcı Atilla Taş, "kamu görevlisine hakaret" ve "devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından toplamda 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlü şarkıcı ve köşe yazarı Atilla Taş, "kamu görevlisine hakaret" ve "devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçları sebebiyle hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Atilla Taş, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gelmedi. Taş'ın avukatlığını üstlenen Sevgi Kalan Güvercin ise duruşma salonunda hazır şekilde bulundu.

TOPLAMDA 2 YIL 2 AY 25 GÜN HAPİS CEZASI

Kararda mahkeme heyeti, sanık Atilla Taş'ın "kamu görevlisine hakaret" suçu nedeniyle 1 yıl 9 ay 25 gün, "devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçu sebebiyle ise 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar kıldı.

2018'DE KARARA BAĞLANMIŞTI

Geçtiğimiz süreçte İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün medya yapılanması hakkında "örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından 20'si tutuklu 29 sanığın yargılandığı söz konusu davayı, 8 Mart 2018 tarihinde karara bağlamıştı.

Heyet, Atilla Taş'ın da aralarında olduğu 13 sanığın "Anayasayı ihlal" suçundan beraatine karar vermişti. Taş'ın, "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, aynı suçtan sanık Murat Aksoy'un da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmedilmişti. Ayrıca bu sanıklara adli kontrol tedbiri uygulaması yapılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar