‘Daltonlar Çetesi’ne yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 14’e yükseldi

‘Daltonlar Çetesi’ne yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 14’e yükseldi
‘Daltonlar Çetesi’ne yönelik yapılan iki ayrı operasyonlarda tutuklu sayısı 14’e yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda, kırmızı bültenle aranan ve 'Can Dalton' takma adını kullanan Beratcan Gökdemir'in liderliğini yaptığı 'Daltonlar Çetesi'ne yönelik 2 ayrı operasyonda tutuklu sayısı 14'e yükseldi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kaydı bulunan ve yurt dışında olduğu tespit edilen 'Can Dalton' olarak bilinen Beratcan Gökdemir'in liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, suç örgütünün İzmir'deki faaliyetlerine maddi destek sağlayan, örgütle birlikte hareket eden ve örgütü suça teşvik eden şüpheliler tespit edildi. 16 Şubat günü İzmir merkezli Kütahya ve İstanbul illerinde düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 11 ev, 1 iş yeri ve 2 araçta arama yapıldı. Operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, Dikili, Torbalı ve Menemen ilçelerinde de suç örgütüne silah sağladıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi ve 3 şüpheli daha yakalandı.

Operasyonlar kapsamında gerçekleştirilen aramalarda 14 tabanca, 6 av tüfeği, 8 tabanca sürgüsü, 3 tetik mekanizması, 4 tabanca namlusu, 2 tabanca gövdesi, 1 tabanca kabzası, 4 tüfek namlusu, 1 tüfek kabzası, 328 fişek, 13 şarjör, 66 adet kartuş, 15,68 gram esrar maddesi ve 59 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere adli makamlara sevk edildi. Beratcan Gökdemir liderliğindeki 'Daltonlar Çetesi'ne yönelik yapılan operasyonların birinci dalgasında 9 şüpheli tutuklanmış, ikinci dalga operasyonlarıyla birlikte tutuklu sayısı 14'e yükselmiş oldu. Suç örgütünün, geçtiğimiz aylarda İzmir'in Narlıdere ilçesinde gerçekleştirdiği bir soygun olayına karıştığı iddia edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar