Defalarca oldu üzeri örtüldü: İstanbul’daki Hastanede cinsel istismar skandalı!

Defalarca oldu üzeri örtüldü: İstanbul’daki Hastanede cinsel istismar skandalı!
İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşanan cinsel istismar iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Hastanede görevli hemşire H.Z., asistan doktor S.E. tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Asistan doktor S.E. dün gözaltına alındı. Benzer vakaların daha önce de gerçekleştiği söylendi.

Gazete Duvar''dan Ferhat Yaşar''ın haberine göre, hastanede görevli kadın çalışanlar benzer taciz vakalarının sıkça yaşandığını ve hastane yönetiminin bu iddiaların üzerini örttüğü iddiasıyla basın açıklaması yapma kararı aldı.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde 19 yıldır hemşire olarak görev yapan H.Z., dün ameliyathane nöbetçisi olarak kaldığı hastanede nöbetçi odasında istirahat ederken iddiaya göre içeri asistan doktor S.E. girdi. H.Z. kendisi uyurken odaya giren S.E.''den rahatsız olarak dışarı çıkmasını istedi. Ancak S.E., H.Z.''ye cinsel saldırıda bulundu.

DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

H.Z., olayın ardından psikiyatri bölümünde görevli bir doktorun yanına giderek başına gelenleri anlattı ve daha sonra da polisi arayarak şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis asistan doktor S.E.''yi gözaltına aldı.

Kadın çalışanlar hastanede taciz vakalarının çok sık yaşandığını ancak hastane yönetiminin iddiaların üzerini örten bir tutum göstermesinden ötürü pek çok mağdurun şikayetçi olamadığını anlattı. H.Z.''nin şikayetçi olması üzerine harekete geçen kadın çalışanlar bugün hastane önünde basın açıklaması yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar