Cumhuriyet'in ilk kadın generali Özlem Yılmaz kimdir? Özlem Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Cumhuriyet'in ilk kadın generali Özlem Yılmaz kimdir? Özlem Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın generali Özlem Yılmaz insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Özlem Yılmaz'ı araştırıyor. Peki Cumhuriyet'in ilk kadın generali Özlem Yılmaz kimdir? Özlem Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Cumhuriyet'in ilk kadın generali Özlem Yılmaz kimdir?

Türkiye Cumhuriyet'inin tarihinde ilk kadın general olan Özlem Yılmaz insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Özlem Yılmaz'ı araştırıyor. Peki Cumhuriyet'in ilk kadın generali Özlem Yılmaz kimdir? Özlem Yılmaz kaç yaşında, nereli?

ÖZLEM YILMAZ KİMDİR?

Özlem Yılmaz, 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Askeri kariyerine Kara Harp Okulu'ndan jandarma teğmen olarak mezun olarak başladı. İlk kıta görevini Silopi'deki 23. Piyade Tugayı'nda takım komutanı olarak üstlendi.

Jandarma albay rütbesine yükselen Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı'nda Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2022 yılında tuğgeneral rütbesine terfi eden ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Türkiye'nin cumhuriyet tarihindeki ilk kadın generali unvanını elde etti. Daha sonra 2023 yılında Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanlığı'na atanmıştır.

Özlem Yılmaz, evli ve 2 çocuk annesidir.