Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Cumhuriyete duydukları alerji, salgına dönüşsün istiyorlar!

İktidarın korona salgınına karşı duyduğu hassasiyetin(!) son örneğini İçişleri Bakanlığı'nın 30 Ağustos Zaferi ile ilgili kutlamalara kısıtlamalar getiren genelgesi ile gördük!

Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü olan 26 Ağustos'a yönelik bir yasak yok ama dört gün sonraki 30 Ağustos Zaferi'ne var!

Demek ki, 26 Ağustos günü zararsız, 30 Ağustos'ta ise etkili olacak korona!

Korona ile mücadelede dünyaya örnek olduklarını söylüyorlardı da, itibar etmiyordum oysa. Haklıymış memleket dâhilinde iktidara sahip olanlar…

Daha aşısı, ilacı bulunamadı ama emin olun ana vatanı Çin'de bile bu kadar yakından tanınmıyordur korona virüsü…

Emin olun, koronanın hangi önemli günde, hangi ortamda nasıl bir akıbet göstereceğinin bilgi ve öngörüsüne dünyada başka bir ülkenin yönetimi böylesine hâkim değildir… Olduğunu da görmedik, duymadık zaten!

Hal böyleyken, daha önce bulunmuş doğalgaz rezervini tekrar bulmanın müjdesini vermeye ne gerek var?

Düşünsenize, dünyayı alt üst eden korona virüsünün ne zaman, nerede ne derece bir etki göstereceğini biliyorsunuz! Dünyayı yönetecek güçtür bu! Versene müjdeyi, ne uğraşıyorsun doğalgazla falan?

Mübalağa yapmıyorum… Anadolu'nun kapısını Türklere açan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin kutlanmasına izin verip, Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu kalacağını kanıtlayan 30 Ağustos Zaferi'ne yasak koyan zihniyetin derdinin salgın olduğu gün gibi ortada…

Zaten iktidarları boyunca salgın hassasiyetiyle, milli günlere, cumhuriyetin değer ve kurucularına yaklaşıyor… O yüzdendir ki Atatürk düşmanlığı moda haline geldi memlekette!

15 Temmuz kutlamalarını, Ayasofya'nın ibadete açılışını yaparken, milyonlarca öğrencinin kapalı sınıflarda girdiği lise-üniversite sınavını 'endişe etmeyin' diyerek gerçekleştirirken, işçileri sağlıksız ortamlarda çalıştırıp, plajları, AVM'leri açarken, her şeyin kontrol altında olduğunu söyleyenler, söz konusu milli bayramlarımız olduğunda salgını öne sürüyorsa, başka bir izahı var mı?

Evet, gayeleri salgın!

Atatürk'e, cumhuriyet ve değerlerine duydukları alerjinin salgına dönüşmesini istiyorlar! Bu uğurda, birbirlerinin tamamlayıcısı olan Malazgirt ile 30 Ağustos Zaferi'ni bile karşı karşıya getirmeyi başarabiliyorlar…

30 Ağustos gibi Türk tarihinin en önemli günlerinden birini önemsizleştirmek, kutlanmasını yasaklamak, kısıtlamak ve engellemek, bu zaferden değil sadece, o muhteşem zaferin eseri olan cumhuriyetten duyulan rahatsızlığın da eseridir!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları