Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına yapılan aylık ödeme tutarı dudak uçuklatacak cinsten

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına yapılan aylık ödeme tutarı dudak uçuklatacak cinsten
Ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ordusu için ayda ortalama 26 milyon TL harcandığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ve Saray’ı koruyan koruma sayısı yıllardır sır gibi saklanıyordu, Milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne hiç yanıt verilmemişti.

Bu koruma ordusunun maliyetine ilişkin detayları BirGün'den İsmail Arı paylaştı. Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ocak ile ekim aylarını kapsayan 10 aylık döneminde tam 262 milyon 592 bin TL harcadı.

HARCAMALAR SON DERECE YÜKSEK

Yani bu rakamlara göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yıl ayda ortalama 26 milyon 200 bin TL ve günlük de 870 bin TL harcadı.

Erdoğan’ın koruma ordusu için harcanan para, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığın bütçesini de geride bıraktı.

GÖREV TANIMLARI ŞÖYLE

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şöyle: “Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar