Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Melih Bulu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Melih Bulu açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrasında konuştu. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı Melih Bulu hakkında açıklamada bulundu. 

Erdoğan'dan flaş Melih Bulu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı televizyon kanalları ‘Melih Bulu istifa etmeli’ diyor. Yürekleri yetse ‘Cumhurbaşkanı da istifa etsin’ diyecekler. Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Şu anda Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak o şekilde görmek mümkün değil. Bu işin başını siyasetin bir boyutu çekiyor. Dün akşam dağdan beslenen HDP’nin yaptığı çağrı ve gösteriler bunun göstergesidir.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları oradaki  öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün  değil.

Melih Bey'le ilgili önüme 9 aday geldi. Bu adaylardan Melih Bey'in atamasını yaptım.

Peki Melih Bey kimdir diye baktığımız zaman, iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi'yle ilişkileri olan, alanında başarılı olan bir arkadaş. Kendisini oraya atamaktan dolayı bazı televizyon kanalları çıkmış ikide bir istifa etmelidir, yürekleri yetse cumhurbaşkanı istifa etmeli de diyecekler."

Biz ülkemizi böyle nadide bir üniversitemizi bunlara alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz. Amerika ve AB ülkeleri ne diyor. “Kınıyoruz” seçim öncesi Amerika’daki olaylardan hiç utanç duymuyor musunuz? Irkçılıkta tavan yaptınız. Zenci vatandaşları yere yatırıp öldürdüler bunu dünyaya nasıl anlatacaksınız. Macron konuşuyor oradan. Sen önce şu satı yeleklileri çöz. Biz huzurluyuz rahatız. Bunlar şu anda ülkeyi karıştırma gayreti içindeler. Yapamayacaklar. Bir daha gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler.

Biz külliyede oturum yaptık. 76 üniversiteyle bu görevi aldım şu anda 207 üniversite var. Karıştıra karıştıra Boğaziçi Üniversitesi ayaklanıyor. Üniversite şu anda geri gidiyor. Neredeyse 10 bin öğrenceye düştü. Melih Bey o üniversiteyi kalkındırma şuuruyla göreve geliyor. Ekranlara çıkanlardan bunu duydunuz mu? Bir şey de bilmiyorlar. Bunların çoğu mikser. Bizim bunlarla işimiz yok."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar