Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararı alacağı tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararı alacağı tarihi açıkladı!
14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem felaketinin ardından seçim tarihine yönelik tartışmalar hızlanırken, aylar öncesinde ilan edilen tarihte bir değişikliğe gidilmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe''de yapılan kabine toplantısı sonrasında 10 Mart''ta başlatacağı 2 aylık seçim sürecinin ardından, 14 Mayıs''ta Türkiye''nin sandık başına gideceğini açıkladı. 

Seçimlerin ertelenmesine karşı çıkan Erdoğan, "Türkiye''nin vakit kaybına, enerji israfına, dikkat dağınıklığına tahammülü yoktur. Bunun için, Türkiye için hemen şimdi diyoruz." şeklinde konuştu.

"10 MART GÜNÜ KARARI İMZALAYACAĞIM"

Erdoğan''ın seçim tarihine yönelik açıklamaları şu şekilde:

 "Türkiye''nin, bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır. Gündem sapmasına yol açacak sürecin geride kalması ve seçim tartışmalarından çıkılması şarttır. Seçimlerin 14 Mayıs''ta yapılması bize bu imkanı verecektir.

10 Mart Cuma günü Anayasa''nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete''de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar