Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını soruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını soruyor
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP il teşkilatının yemeğinde konuştu. Erdoğan, " Yargımız nasıl FETÖ’cü alçaklardan 15 Temmuz’un hesabını soruyorsa, çukur eylemlerinin de hesabını soruyor. Bölücü terör örgütün siyasi ayaklarına koltuk değnekliği yapılmaktansa, adaletin yerine gelmesine yardımcı olunması gerekiyor" dedi.

Erdoğan: Yargımız hesp soruyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımıza ait binlerce işyeri, teröristlerce yağmalandı. Bunların zararı 15 milyar lirada fazladır. Terörün bizden kopardığı canları zaten dünyevi olarak ifade edemeyiz. Katillerden ve azmettiricilerinden hesap sormazsanız, vicdanlarda kanayan yaraları asla iyileştiremezsiniz. Babasının tabutuna sarılıp ağlayan çocuğun acısını, adaletten başka ne dindirebilir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıaçıklaması şöyle:

"Bizi büyük bir coşku ile bağrına basan Konyalı kardeşlerimi bağrıma basıyorum. Her zaman olduğu gibi Konya’ya elimiz boş gelmedik. Sağlıkta, ulaşımda, konutta hepsi birbirinden özel eserleri, Konyalı kardeşlerimizin hizmetine sunduk.

Toplamda 1250 yatak kapasitesine ulaşacak şehir hastanemizin ilk bölümünün açılışını gerçekleştirdik. 81 vilayetimizin tamamında olduğu gibi hiçbir insanımız sahipsiz bırakılmamıştır.

Sosyal Güvenlik Sistemimizin kapsayıcılığı sayesinde, maddi durumu ne olursa olsun 83 milyona hizmet sağlanmıştır. Bu süreci en az sıkıntı ile atlatmaya çalışıyoruz. Dünya’nın en ileri ülkelerinde maske, ilaç, tutulum bulamayanlar kapımızı çaldı. Biz tam 153 ülkeye bunları gönderdik. Bunları yaparken de asla kibir taşımadık.

DİKKAT ETMELİYİZ

Bu vesile ile tüm Konyalı kardeşlerimize, tamam diyerek sloganlaştırdığımız maske, mesafe tedbirlerinin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm hemşerilerimizin sağlığını korumak için bu tedbirlere dikkat etmemiz gerekiyor.

En ufak tedbirsizliğin kul hakkı olduğunu unutmamız gerekiyor. Bu salgının üstesinden ancak 83 milyon olarak gelebiliriz.

Ak Parti teşkilatlarının bu konuda da toplum diğer kesimlerine örnek olduğuna inanıyorum. Konya Şehir Hastanesi’nin bir kez daha milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Sadece ekonomi ve dış politika alanında değil, sağlıktan teröre kadar birçok gelişmeye şahit oluyoruz. Gezi olayları ile fitili ateşlenen salgınlar zincirinin hiçbiri tesadüf değildir. Gezi’nin çevre ile 17-25 Aralık olaylarının yolsuzluklarla herhangi bir bağı yoktur. Bunların hepsi, belli bir silsile ve plan içerisinde hayata geçirilmiş eylemlerdir.

FETÖ, yarı emniyet darbe girişimi ile gerçekleştiremediğini, 15 Temmuz ihaneti ile başarmak istemiştir. Bölücü terör örgütü de 6-8 ekim olaylarında gerçekleştiremediğini, çukur eylemleri ile başarmayı sağlamıştır. 6-8 Ekim olaylarında, insanımızı sokağa çağıran ile çukur eylemlerinde belediyelerin kepçesini, kamyonunu teröriste verenler aynı kişilerdir. Yasin Börü’nün katileri ile okulları yakanlar, aynı zihniyetin insanıdır. Yine bu kalleş saldırılarda, asker, polis, güvenlik korucusu güvenlik güçlerimiz şehit düştü. Burada da vatanımız için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Camilerimiz, Kur’an kurslarımız, okullarımız, yaralı taşıyan ambulanslarımız bile teröristlerin hedefi oldu.

"CEZASIZ KALAN HER SUÇ FAİLİ AZGINLAŞTIRIR"

Vatandaşlarımıza ait binlerce işyeri, teröristlerce yağmalandı. Bunların zararı 15 milyar lirada fazladır. Terörün bizden kopardığı canları zaten dünyevi olarak ifade edemeyiz. Katillerden ve azmettiricilerinden hesap sormazsanız, vicdanlarda kanayan yaraları asla iyileştiremezsiniz. Babasının tabutuna sarılıp ağlayan çocuğun acısını, adaletten başka ne dindirebilir. Unutulmamalıdır ki, cezasız kalan her suç faili daha da azgınlaştırır. Maalesef ki bu ülkede geçmişte işlenen suçların hesabının görülemediği dönemler oldu.

"YARGIMIZ HESAP SORUYOR"

Yargımız nasıl FETÖ’cü alçaklardan 15 Temmuz’un hesabını soruyorsa, çukur eylemlerinin de hesabını soruyor. Bölücü terör örgütün siyasi ayaklarına koltuk değnekliği yapılmaktansa, adaletin yerine gelmesine yardımcı olunması gerekiyor.

Ak Parti ve Cumhur İttifakı olarak bizim mesuliyetimiz daha da ağırlaşıyor. Kendimiz ve bizden sonraki nesiller için en doğru kararları vermemiz gerekiyor. Aynı şekilde bugün yapacağımız isabetli tercihler de ülkemizi yarım yüzyıl ileri taşıyabilir. Türkiye’nin geleceği, bizlerin, sizlerin değer, hizmet üretmesine bağlıdır.

Ak Parti ne kadar geniş kitleye ulaşırsa, milletimizin birlik ve beraberliği de o derece güçlenecektir. Bu nedenle bir taraftan kendi bünyemizi güçlendirirken, milletimiz ile bağımızı da tahkim etmemiz gerekiyor."

 

 

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar