Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a hareket etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a hareket etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra esmi ziyaretlerde bulunmak üzere Irak'a gitti.

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'a gerçekleştirdiği günübirlik ziyaret kapsamında önemli temaslar gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Havalimanında İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer ilgililer tarafından uğurlanan Erdoğan'a, Türkiye'nin çeşitli bakanları ve üst düzey yetkililer de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Erdoğan'ın Bağdat'a gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşmeler yapılacak. İki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarını sürdürmek üzere Bağdat'tan sonra Erbil'e de ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi. Erbil ziyaretiyle bölgedeki önemli konularda diyalog ve iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar