Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te konuştu, gündeminde Afganistan vardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te konuştu, gündeminde Afganistan vardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Üyesi Zeljko Komsic ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda Afganistan'daki son duruma dair değerlendirmelerde bulundu.

Bosna Hersek'in Türkiye'nin gözünde apayrı bir yeri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceğinin ele alındığını söyledi.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı, Afganistan'da gerçekleştirilen saldırılara değindi.

"AFGANİSTAN'DAKİ ÖLÜ SAYISI 170'İ BULDU"

Erdoğan, Afganistan'daki meydana gelen saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşların sayısını açıkladı.

"Az önce aldığım bilgiye göre Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu." şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı, DEAŞ'a karşı en güçlü mücadeleyi Türkiye'nin verdiğini ifade etti.

"BOSNA HERSEK'İN MİLLETİMİZİN GÖZÜNDE APAYRI BİR YERİ VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Temaslarımızdaki bu sıklık ilişkilerimize verdiğimiz kıymetin somut göstergesidir. Bosna Hersek'in milletimizin gözünde apayrı bir yeri var.

İş birliğimizi daha da geliştirmek, bu vesileyle geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi konuştuk. Ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşme imkanı yakaladık. Sanayi, turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki işbirliklerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Görüşmemizde Balkanlardaki güncel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Bölgesel istikrarın muhafazası yönünde birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.

"DEAŞ'A KARŞI EN GÜÇLÜ MÜCADELEYİ TÜRKİYE VERDİ"

Görüşmelerimizde Afganistan'ı da konuştuk. Az önce aldığım bilgiye göre Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Maalesef terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etme suretiyle buralardan ayrılmak bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. DEAŞ'a karşı en güçlü mücadeleyi Türkiye olarak biz verdik, veriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'dan tahliyelere ilişkin, "Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz." dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar